Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Українські боксери відмовилися від юніорського чемпіонату Європи через заборону нашого прапора

Українські боксери відмовилися від юніорського чемпіонату Європи через заборону нашого прапора
Фото: Федерація боксу України

Українських спортсменів на чемпіонаті Європи з боксу серед юніорів хотіли змусити зняти український прапор і виступати під прапором IBA як знеособлену команду. Це суперечить усім законам та є спробою «образити честь наших хлопців та честь нашої країни». Про це заявив президент Федерації боксу України у коментарі "Трибуна".

- Події, що відбулися сьогодні на чемпіонаті Європи в Італії, а саме той ультиматум, який нам виставила перед початком змагань російська влада IBA, разом із віцепрезидентом, колишнім громадянином України Володимиром Продивусом - це категорично неприпустимо, - наголосив Шевченко.

Президент Федерації боксу України додав, що українські спортсмени «не здалися і влаштували протест, вийшовши з нашим прапором у руках і відмовившись від участі в змаганнях».

-  Це коштувало нашим боксерам медалей і цінних перемог. Але наші спортсмени, як справжні українці, обрали нашу улюблену країну. Ми пишаємося нашими спортсменами. Вони справжні українці й заслуговують на високі нагороди. Честь їм і хвала, - наголосив Шевченко.

Україну  на континентальній першості представляють 26 спортсменів (13 юнаків та 13 дівчат). Під час змагань навпроти наших спортсменів під час офіційної трансляції стояв білий значок із логотипом IBA. Через це українські боксери Артем Марчук (54-57 кг) та Відаді Зейнієв (50-52 кг) відмовилися виходити в ринг на поєдинки проти представника Румунії Арума Ніку Тудорова та Бруно Бакача (Хорватія) відповідно. Українцям було присуджено технічні поразки.

Новини по темі: чемпіонат Бокс