Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Легенда донецького "Шахтаря" Жадсон заявив про завершення футбольної кар'єри

Легенда донецького
Фото: instagram.com/p/Car6W8muF9U

Колишній півзахисник донецького «Шахтаря» Жадсон Родрігес да Сілва заявив про закінчення спортивної кар'єри. Гравець залишає футбольний клуб «Віторія» із Сальвадора і вирішує закінчити виступати після поради дружини та дітей, передає ESPN.

- Я думаю, що це були чудові роки, здобутки, можливість познайомитися з важливими людьми, - повідомив Жадсон. – Я просто хочу подякувати Богові, моїй сім'ї, всім, хто брав участь у моїй кар'єрі. Я вийшов на пенсію. Сьогодні я веду свій бізнес у Курітібі та Лондріні, у мене інші інтереси.

У свої 38 років півзахисник розірвав чинний контракт із «Віторією» із Сальвадора. І схоже, що це сталося не з волі бразильського футболіста. Однією із ключових причин могла стати ситуація, коли Жадсон попросив вихідний через сімейні проблеми. Для цього довелося пропустити один із матчів, псля чого клубні боси поставили питання про розірвання контракту з гравцем. У «Віторії» від легенди «Шахтаря» чекали більшого, адже він був найоплачуванішим футболістом у команді.

Найкращі роки футбольної кар'єри для Жадсона пройшли в Україні. Він у період з 2005-го по 2012-й рік виступав за донецький «Шахтар» і був одним із представників того бразильського золотого покоління, яке виграло масу трофеїв на внутрішній арені і зуміло досягти поки що кращого результату в історії України на міжнародній. Жадсон - автор гола у ворота бременського "Вердера" у фіналі Кубка УЄФА (нинішньої Ліги Європи). Його забитий гол став переможним. А ще бразильцеві належить інше унікальне досягнення – він автор першого забитого гола на «Донбас Арені». Завдяки чому він вважається легендою донецького клубу. Усього на рахунку Жадсона 272 матчі, 63 забиті голи та 42 результативні передачі у складі «Шахтаря».

Після того як Жадсон залишив «Шахтар», він виступав за «Сан-Паулу», «Корінтіанс», «Тяньцзінь Цюаньцзянь», «Атлетіко Паранаєнсе», «Аваї» та «Віторію» із Сальвадора.

Новини по темі: Шахтар Жадсон