Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 квiтня
Завантажити ще

Батько чемпіонки Європи зі стрибків у воду перебуває у полоні у Донецьку

Батько чемпіонки Європи зі стрибків у воду перебуває у полоні у Донецьку
Фото: https://www.instagram.com/p/CcarmRUqC-9/

Чемпіонка Європи зі стрибків у воду серед юніорів Ніка Шурда розповіла tribuna.com про батька, який наразі перебуває у полоні у Донецьку. Ще у середині квітня матері подзвонив по телефону невідомий номер, це був її тато. Він повідомив, що наразі у полоні і знаходиться у лікарні..

- Він мав інфаркт, хоча до цього жодних передумов не було. Я думаю, що він стався через катування і сильне нервування, - каже Ніка Шурда. – Доки він перебував у лікарні, міг підтримувати зв'язок з нами. Казав, що, можливо, після лікарні його відпустять, адже він не військовий, а волонтер. Однак, на жаль, так не сталося.

Востаннє Ніка Шурда чула голос тата у свій день народження, 29 квітня. Перебуваючи у полоні, він все одно одним із перших зателефонував та привітав доньку.

– То був той день, коли його виписували з лікарні. Сподівалася, що його відпустять і ми зможемо його забрати. Але після цього не було зовсім жодного зв'язку. Усі джерела кажуть, що він перебуває у СІЗО Донецьку, – каже спортсменка.

За словами спортсменки, включати батька до списків військовополонених не хочуть. З одного боку, він як засуджений, а з іншого - як військовополонений. Тому поки що немає розуміння, який статус він має. Якщо він військовополонений, то його можна забрати за обміном. А якщо засуджений - йому загрожує 20 років ув'язнення.