Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Як житиме "Шахтар": з продажу гравців та призових від турнірів

Як житиме
Фото: facebook.com/fcshakhtar/

Генеральний директор донецького "Шахтаря" Сергій Палкін дав інтерв'ю Tribuna.com. У ньому він розповів, за рахунок яких коштів клуб планує жити надалі. Головне джерело доходів на найближчий час – продаж футболістів та призові за участь у міжнародних змаганнях.

А ще гендиректор "гірників" продовжив свою критику на адресу ФІФА.

- Планували жити з продажу гравців, але ФІФА нам так «допомогла», що тепер плануємо трохи інакше. У нас велика підмога – група Ліги чемпіонів, бонуси, які ми отримаємо. Це наразі один із головних фінансових факторів, - заявив Сергій Палкін.

Частина угод із продажу гравців вже закрита – продані Фернандо, Маркос Антоніо, Алан Патрік, Давид Нерес. Вінісіус знаходиться в оренді із правом викупу. Є підстави вважати, що буде викуплено і його.

А ще Сергій Палкін нагадав, що «Шахтар» готує позов проти ФІФА на 50 мільйонів євро через рішення, яке дозволило легіонерам вільно залишати клуб до кінця сезону.

«У нас фактично 14 іноземців, а треба домовитися з агентом, футболістом, клубом, куди його продають. Це фізично неможливо взагалі. Вони ухвалюють таке рішення, а мені наступного дня пишуть клуби, з якими ми вели переговори: «Спасибі, ми безкоштовно забираємо футболіста». Ось і все», - заявив Сергій Палкін.

Правило ФІФА для захисту прав легіонерів зіграло із «Шахтарем» вкрай негативну роль. Донецький клуб на сьогодні має борги під 50 мільйонів євро, зокрема і через покупки гравців у розстрочку. І віддати ці борги не виходить, бо нема з чого. Потенційний прибуток з продажу гравців був втрачений через перехід легіонерів до інших клубів  безкоштовно за допомогою нової опції дострокового завершення контракту.