Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Правила УПЛ під час війни: футболістам - броню від військкомату, а за невиконання правил - санкції

Правила УПЛ під час війни: футболістам - броню від військкомату, а за невиконання правил - санкції
Фото: ФК Динамо

Український журналіст та ексведучий програми «ТаТоТаке» Сергій Болотников опублікував протокол безпеки, згідно з яким і будуть проводитись матчі УПЛ.

У протоколі, опублікованому Болотниковим, йдеться про те, що Міністерства спорту, оборони та економіки сприятимуть бронюванню футболістів, офіційних представників та керівників клубів, а також співробітників УАФ, УПЛ та ПФЛ від несення військової служби.

Щодо безпосередньо матчів, то вони будуть проводитись на стадіонах, які будуть допущені військовими адміністраціями. Матчі проходитимуть за порожніх трибун. На стадіоні загалом буде дозволено перебувати одночасно не більше 280 осіб. Включаючи представників клубів, органів місцевої влади, арбітрів, офіційних осіб, персонал, а також тих, хто відповідає за безпеку, медиків, поліцію, ДСНС та журналістів.

На клуби покладається призначення відповідальної особи за питання, пов'язані з безпекою. Ці фахівці контактуватимуть з УАФ, УПЛ та ПФЛ щодо можливості проведення матчів. Керівники стадіонів, які будуть призначені для ігор, зобов'язані привести у готовність усі необхідні захисні споруди для укриття (на відстані не більше 500 метрів від стадіону або у будівлі арени).

Кожен присутній на матчі проходитиме інструктаж щодо правил поведінки та дій у разі небезпеки. Під час повітряної тривоги диктор повинен буде оголошувати, що потрібно пройти в укриття, а суддя матчу даватиме свисток про зупинку матчу. Рішення про те, чи продовжувати гру далі, прийматиметься з часом.

Якщо матчі зупинятимуться більш ніж на одну годину, то такі матчі планують переносити. Якщо менше, матчі будуть продовжувати після 10-хвилинної розминки для гравців, щоб знизити ризики отримання ними травм під час поєдинків.

Вся відповідальність за дотримання правил техніки безпеки покладається на організаторів матчу – клуб, який виступає приймаючою стороною, господарів поля. А за невиконання вказаних правил є ймовірність накладення санкцій, передбачених статтею 6 Дисциплінарних правил УАФ.

Новини по темі: Футбол Безпека УПЛ