Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Ярослава Магучих: Моя медаль – для всіх українців, для всіх солдатів, для всієї України

Ярослава Магучих: Моя медаль – для всіх українців, для всіх солдатів, для всієї України
Фото: instagram.com/rosya_dp/

Українка Ярослава Магучих здобула срібну медаль Чемпіонату світу 2022 року з легкої атлетики в Юджині. Стрибунка показала відмінний результат: з другої спроби вона стрибнула на 2. 02 метра.

З таким результатом нашу спортсменку зуміла випередити лише австралійка Елінор Паттерсон, яка стала переможницею Чемпіонату світу. Але австралійка не перевершила українку, їй підкорилася та сама висота, тільки з першої спроби, тоді як Ярославі - з другої.

Ця срібна нагорода стала вже другою у кар'єрі Магучих. На Чемпіонаті світу у Досі у 2019 році вона також була другою.

Легкоатлетка дуже емоційно коментувала це досягнення, наголосивши, що хоче повернутися додому.

«Я насолоджувалася цими змаганнями. Отримала задоволення від стрибків і зуміла абстрагуватись від усього негативу. І коли я вже отримала медаль на п'єдесталі та побачила наш прапор угорі, подумала, що дуже хочу повернутися додому, як це було завжди раніше, – сказала Ярослава Магучих.

Свою медаль Магучих присвятила всім українцям, які мужньо борються за свою свободу.

«Після змагань ти прилітаєш до аеропорту, тебе зустрічають родичі, журналісти, і цього мені зараз також хочеться. Я вірю, що це скоро буде. А поки що продовжуємо тренуватися, виступати та показувати гарні результати. Насправді ти стрибаєш не лише для себе, а й для людей. Я завжди кажу, що мої перемоги – це для нашого українського народу, ця моя медаль – це для всіх українців, для всіх солдатів, для всієї України», - додала Магучих.

Ще одна українка, Ірина Геращенко, ледь не застрибнула на п'єдестал - вона вперше у своїй кар'єрі здолала висоту 2.00 метри і стала четвертою на цьому Чемпіонаті світу. Геращенко, як і Магучих, взяла свою висоту також з другої спроби, поступившись Еліні Валлортигарі, яка виграла бронзу.