Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Українська гімнастка присвятила бронзу Всесвітніх ігор татові, що служить у ЗСУ

Українська гімнастка присвятила бронзу Всесвітніх ігор татові, що служить у ЗСУ
Фото: Ukrainian Rhytmic Gymnastics Federation

На Всесвітніх іграх, що нині тривають в американському Бірмінгемі, українська гімнастка Вікторія Онопрієнко здобула бронзу. 18-річна спортсменка виступила у фіналі в дисципліні вправ зі стрічкою з результатом 31.750 бала, що дозволило їй посісти третє місце.

Свою перемогу українка присвятила татові, який наразі захищає Україну.

«Ця медаль насамперед для нашої країни та мого тата, який нині захищає нашу країну. Я дуже вдячна всім тренерам, своїм батькам та своїй родині, що вони мене підтримують. Я буду робити все, що у моїх силах, щоб на нашому фронті підіймався наш прапор на найвищі сходники п’єдесталу», - сказала Вікторія Онопрієнко після перемоги.

Вікторія виборола бронзову нагороду. Фото: Ukrainian Rhytmic Gymnastics Federation

Вікторія виборола бронзову нагороду. Фото: Ukrainian Rhytmic Gymnastics Federation

На початку війни її батько підписав контракт та пішов до лав ЗСУ добровольцем. На момент, коли спортсменка коментувала свій тріумф, тато ще не знав про це. Вікторія бажала повідомити йому про це телефонним дзвінком.

«Я йому кожного дня пишу, які в мене емоції та думки. Пишу йому, як я його люблю та як ним пишаюсь. Наразі такий складний час. Я за ним дуже сумую і дуже переживаю за нього та за всю нашу Україну», - додала Вікторія Онопрієнко.

Крім цього, минулого місяця у дівчини загинув на війні брат Сергій Краснов. Йому було 35 років.

Перемогу ж у змаганнях здобула ізраїльська спортсменка Дар’я Атаманов, а срібну винагороду - болгарка Боряна Калейн. Ще одна українська гімнастка, Поліна Каріка, посіла на змаганнях 8-е місце.

Для Вікторії Онопрієнко це перша особиста медаль на дорослих змаганнях подібного рівня. На Чемпіонатах Європи, світу та Олімпійських іграх Вікторія ще не ставала призеркою . Бронза Вікторії була в певному сенсі історичною для нашої збірної, бо останнього разу наші спортсмени вигравали медалі Всесвітніх ігор з гімнастики ще у 2013 році.

Вікторія Онопрієнко стала п’ятою українкою в історії, якій вдалось виграти медаль на Всесвітніх іграх у художній гімнастиці. До неї це вдавалось Анні Безсоновій, Наталії Годунко, Анні Різатдіновій та Аліні Максименко.

Фото
Фото
14 Липня 202217:41