Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Футбол під час війни: 5-7 хвилин для гравців, щоб дістатися до сховища

Футбол під час війни: 5-7 хвилин для гравців, щоб дістатися до сховища
Фото: ЗСУ

Міністр спорту України Вадим Гутцайт розповів про відновлення матчів Української прем'єр-ліги та призупинення матчів під час повітряної тривоги.

Ще навесні здавалося, що повернення до України великого футболу неможливе. Певний час навіть озвучувалися версії для того, щоб грати в Польщі чи Туреччині. Але згодом стало зрозуміло – футбольні функціонери мають намір повернути гру мільйонів до України як мінімум на великі екрани.

Матчі проходитимуть без глядачів на стадіоні, але за присутності тренерських штабів та представників ЗМІ. За умови, що поруч буде укриття.

«УАФ відпрацьовує ці моменти з усіма регіонами, де є можливість проводити матчі. Вони проходитимуть лише там, де є укриття та де можна сховатися. Вони відпрацюють усі моменти з безпеки, лише тоді там відбуватимуться матчі. У нас буде 5-7 хвилин, потрібно, щоб за цей час усі були в сховищі. А коли ми переможемо, тоді на трибунах буде і 20, і 50, і 60 тисяч уболівальників», – розповів міністр спорту України Вадим Гутцайт.

Також він розповів про те, що за час війни в Україні було знищено 111 спортивних об'єктів. До цього списку увійшли і Палаци спорту, і басейни, і футбольні поля, і легкоатлетичні манежі. Руйнування було завдано більш ніж на 160 мільйонів доларів. І все це після перемоги треба буде відновлювати.

Нагадаємо, що старт нового Чемпіонату України з футболу заплановано на 23 серпня – День Державного прапора. Матчі проходитимуть виключно на території України за підтримки Міноборони, МВС, Мінекономіки, Нацполіції та ДСНС України, а також місцевих військових адміністрацій.

Новини по темі: Футбол Вадим Гутцайт