Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Член МОК: Малоймовірно, що росіян та білорусів допустять до Олімпіади-2024 у Парижі

Член МОК: Малоймовірно, що росіян та білорусів допустять до Олімпіади-2024 у Парижі
Фото: facebook.com/olympics

Російські та білоруські спортсмени навряд чи зможуть взяти участь в Олімпіаді-2024 у Парижі. Про це The Guardian повідомив колишній глава Всесвітньої антидопінгової агенції (WADA) Крейг Ріді. Член МОК зазначив, що відсторонення від міжнародних змагань унеможливлює участь у відборі на Ігри.

- Боюся, доведеться ухвалювати рішення про те, що робити з кожною з цих двох країн. І я припускаю, що спільна думка полягатиме в тому, що вони не повинні відбиратись на Ігри. Думаю, що більшість зараз намагаються зрозуміти, як ми могли б досягти певної міри представництва цих країн. Наразі немає чіткого способу зробити це. Тому підтримується статус-кво, – розповів він.

Зараз, приблизно за два роки до Олімпіади в Парижі, розпочинається кваліфікаційний період, офіційно встановлений міжнародними федераціями та МОК.

– Виникає реальна проблема для федерацій, які діють за чіткою інструкцією не запрошувати росіян та білорусів для участі у своїх змаганнях. Тому на перший погляд малоймовірно, що хтось із них зможе пройти кваліфікацію, окрім як у трьох видах спорту (дзюдо, велоспорт та теніс. – Авт.), які діяли інакше. І чи зможуть вони навіть кваліфікуватися? Я не впевнений, - пояснив Ріді.

Заслужений тренер СРСР Тетяна Тарасова заявила в коментарі " РБК Спорт ", що відсторонення Росії від Олімпійських ігор є "жахливою несправедливістю" і "дуже серйозним ударом по всьому російському спорту".

Наприкінці лютого МОК рекомендував не допускати спортсменів із Росії та Білорусі на міжнародні змагання через напад країн на Україну. 19 червня голова Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах заявив, що МОК найближчим часом не планує скасовувати рекомендації.

Крейг Ріді очолював Всесвітнє антидопінгове агентство, коли воно розслідувало допінг у Росії.

Літні Олімпійські ігри у Парижі відбудуться з 26 липня по 11 серпня 2024 року.

Новини по темі: МОК олімпіади 2024 року