Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
18 квiтня
Завантажити ще

Олімпійського чемпіона виключили із федерації за підтримку путінського режиму

Олімпійського чемпіона виключили із федерації за підтримку путінського режиму
Фото: noc-odessa.org.ua

У 1992 році український фігурист Віктор Петренко взяв золоту медаль на олімпіаді у французькому Альбервілі. Спортивну кар'єру він закінчив давно, нині йому вже 53. Але до спорту ставлення він, як і раніше, мав – обіймав посаду віце-президента Української федерації з фігурного катання. Наприкінці червня навіть отримав довічну президентську стипендію як олімпійський чемпіон.

Але все це не завадило йому взяти участь у Сочі у шоу «Аленький цветочек», яке було організовано дружиною прес-секретаря Путіна Тетяною Навкою. Чим, по суті, й висловив свою підтримку путінському режиму та проігнорував численні жертви й руйнування, які армія рашистів завдала Україні у цій війні.

За що й виключили зі складу Української федерації фігурного катання на ковзанах.

«Українська федерація фігурного катання обурена вчинком олімпійського чемпіона Віктора Петренка, який взяв участь у льодовому шоу дружини прес-секретаря Путіна Тетяни Навки. Колишній спортсмен ухвалив своє ганебне рішення всупереч кривавій повномасштабній війні, яку п'ятий місяць веде Росія проти України. Тисячі вбитих і закатованих агресором мирних українців, серед яких сотні дітей, масові ракетні удари по наших містах і селах, повністю зруйновані будинки людей не стали на заваді для того, щоб Віктор Петренко вийшов на лід у російському Сочі і виступив в одній команді з шанувальниками цієї страшної війни», - йдеться у заяві Української федерації фігурного катання.

Наразі рішення президії та наказ про виключення Петренка зі складу федерації вже опубліковано на сайті.

Сам Віктор Петренко поки що не давав коментарів щодо цього інциденту. Проте багато коментарів на підтримку Петренка дали російські фігуристи. Найбільш помітним із них став коментар самої дружини Пєскова та у минулому фігуристки Тетяни Навки.

«Обов'язково захищатимемо Петренка, звичайно! Захищатимемо і підтримуватимемо. Наскільки я розумію, Україна про нього навіть не подбала, жодним чином не допомагає йому», - заявила Навка.

При цьому Навку не збентежило, що сам Петренко мав і довічну стипендію, і посаду віце-президента в Українській федерації фігурного катання. Вийшла чергова маніпуляція та перекручування фактів у заявах з боку росіян.