Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Екс-гравець "Динамо" Ващук розповів, як його пограбували військові РФ: Винесли всі кубки та медалі

Екс-гравець
Фото: facebook.com/vashchukvlad/

Будинок колишнього футболіста збірної України та київського "Динамо" Владислава Ващука у Гостомелі пограбували військові Росії. Зловмисники винесли усі завойовані медалі та кубки спортсмена. Про це пише " Ffootballnews24 ".

- Нічого не лишилося. Кубки та медалі 9 чемпіонатів з київським Динамо, 6 кубків України, Суперкубок країни. Обмін футболками з гравцями того часу, газетні статті, які розповідають про мій єдиний гол у збірній, - розповів Ващук.

За його словами, у березні росіяни увійшли до Гостомелю, де він перебував зі своєю родиною. Екс-футболіст разом із усіма сусідами довелося ховатися два тижні у підвалі.

- Вранці, коли прибула армія окупантів, о пів на сьому, я був з дітьми. Для всього було вже пізно: у небі були російські гелікоптери та бомбардували. Наш будинок був в епіцентрі вторгнення до України. Нас замкнули у підвалі на два тижні. Ми не могли вийти, але ми мали достатньо запасів продуктів. На четвертий день у нас нічого не лишилося, – згадує він.

Через два тижні спортсмену разом зі своєю сім'єю вдалося покинути місто та доїхати до Києва. Звідти Ващук дістався Білогородки, де проживає його брат.

- Коли ми приїхали, коли я побачив українських солдатів, мені здалося неймовірним, що я міг вийти з того підвалу. Ми зупинилися у будинку мого брата. Я знаю, що через три дні після того, як я залишив свою квартиру, до неї в'їхали двоє росіян, – каже Ващук.

Як зазначив колишній гравець "Динамо", додому він зміг повернутись після того, як українські захисники звільнили Гостомель від російських солдатів. Вже опинившись у своїй квартирі, він виявив зникнення спортивних нагород.