Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Пеле закликав Путіна зупинити війну в Україні

Пеле закликав Путіна зупинити війну в Україні
Фото: Instagram.com\Skin

Король футболу Пеле закликав Володимира Путіна зупинити війну в Україні. Звернення до президента країни-агресора бразилець опублікував в Інстаграмі перед матчем України з Шотландією.

"Війни існують тільки для того, щоб розділяти нації, і немає жодної ідеології, яка б виправдовувала запуски ракет, які руйнують мрії дітей, руйнують сім'ї та вбивають безневинних", - написав знаменитий футболіст.

Пеле зазначив, що прожив вісім десятиліть, протягом яких бачив війни, бачив і чув "ненависницькі висловлювання, що пропагують звірства в ім'я безпеки своєї країни безхребетними лідерами". На думку Пеле, "ми маємо зупинити це і розвиватися".

"Давним-давно я пообіцяв собі, що завжди підніматиму свій голос в ім'я миру. Сила, здатна зупинити цей конфлікт, у ваших руках. Тих самих, які я тиснув у Москві на нашій останній зустрічі у 2017 році", - підсумував він.

Пеле вважає, що немає причин, щоб це (війна в Україні. - Прим.авт.) тривало. Конфлікт, на його думку, огидний, невиправданий і не приносить нічого, окрім болю, страху, жаху та муки.

Також Король футболу зізнався, що ніколи не думав, що його від Путіна, з яким раніше він зустрічався, розділятиме така прірва. Водночас бразилець зазначив, що немає жодної ідеології, яка б виправдовувала вбивства невинних.