Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
4 травня
Завантажити ще

В Україні дозволили проводити спортивні змагання, але є умови

В Україні дозволили проводити спортивні змагання, але є умови
Фото: uefa.com

В Україні дозволили проводити спортивні змагання під час війни, повідомляє 31 травня офіційний сайт Верховної Ради. Наказ міністра молоді та спорту публікує народний депутат Жан Беленюк.

Змагання з міркувань безпеки будуть проводитись у певних областях та без залучення глядачів.

"Відповідно до Наказу Міністерства молоді та спорту України №1587 від 28 травня 2022 року, з метою створення на території України оптимальних умов для якісної підготовки спортсменів національних збірних команд України за видами спорту для участі у головних міжнародних спортивних змаганнях дозволено організацію проведення в окремих місцевостях України з дотриманням умов безпеки, передбачених законодавством про воєнний стан, всеукраїнських спортивних змагань, передбачених Єдиним календарним планом фізкультурно-оздоровчих та спортивних заходів на 2022 рік серед дорослих спортсменів та спортсменів найближчої до дорослої вікової групи, у тому числі спортсменів з видів спорту осіб з інвалідністю без присутності глядачів", - йдеться у документі.

Також дозволено проведення навчально-тренувальних зборів національних збірних команд України серед спортсменів різних вікових груп, у тому числі спортсменів з видів спорту осіб з інвалідністю без залучення спортсменів віком до 16 років, які до місця проведення заходу відповідно до вимог законодавства потребують супроводу дорослою особою.

Раніше повідомлялося, що чемпіонат України з футболу сезону 2022\23 відбудеться, проте рішення про формат та місце проведення поки що не прийнято.

В Україні до 23 серпня діє воєнний стан, який накладає обмеження на проведення масових заходів.

А В ЦЕЙ ЧАС

В Україні влітку частково запрацюють дитячі табори

Цього літа дитячі табори почнуть працювати у тих регіонах України, де немає загрози безпосередніх бойових дій та вторгнення ворога. Про це повідомила Олена Зеленська в інтерв'ю українським ЗМІ, яке транслювалось в ефірі інформаційного телемарафону.

- Після важкої весни ми маємо дати дітям літо та можливість відпочити й оздоровитися. Щоб визначити, де саме та які табори працюватимуть, наразі створено цілий штаб, - сказала вона.

Окрім цього, за словами першої леді, нині тривають переговори про те, щоб організувати дитячі табори для маленьких українців, які змушені були рятуватися від війни за кордоном.