Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

Лондон заступився за вболівальників Ліверпуля, які затримали фінал Ліги чемпіонів

Лондон заступився за вболівальників Ліверпуля, які затримали фінал Ліги чемпіонів
Фото: REUTERS/Фернандо Каллас

У Великій Британії заступилися за вболівальників «Ліверпуля», яких звинуватили у затримці фіналу Ліги чемпіонів на 35 хвилин.

Міністр кабінету міністрів Брендон Льюїс сказав Sky News, що, схоже, проти фанатів у Парижі був використаний «агресивний підхід», і це «викликає занепокоєння».

Гравець Ліверпуля Енді Робертсон сказав Бі-бі-сі, що його друга звинуватили у пред'явленні підробленого квитка.

- Одному з моїх приятелів, який отримав від мене квиток, сказали, що має підроблений квиток, і я можу запевнити вас, що це безумовно не був підроблений квиток, коли ви отримуєте його від клубу, - заявив він.

Фанат "Ліверпуля" Деніел Міллер сказав, що з фанатами "зверталися як зі худобою". Уболівальників намагалися зібрати на маленькому просторі.

- Ніколи не було проблем у Мадриді, Києві, Стамбулі. Я ніколи більше не поїду до Парижа на футбольний матч, - заявив він.

Британська поліція назвала поведінку прихильників червоних «зразковою», а ФК «Ліверпуль» закликав до розслідування.

Міністр внутрішніх справ Франції Жеральд Дарманін заявив, що тисячі британців із підробленими квитками увірвалися на територію стадіону. В УЄФА заявили, що квитки вболівальників Ліверпуля не працювали на турнікетах.

Увечері в суботу початок матчу було відкладено спочатку на 15 хвилин, потім ще на 15 і ще на 5. Біля стадіону Стад де Франс проти фанатів «Ліверпуля» застосували сльозогінний газ. Футболістам довелося вийти на додаткову розминку.

"Ліверпуль" зазнав поразки від "Реала" з рахунком 1:0. Матч мав пройти у Санкт-Петербурзі, але УЄФА відібрав у Росії фінал Ліги чемпіонів у перший день нападу Росії на Україну. У 2018 році київський НСК "Олімпійський" прийняв фінал Ліги чемпіонів, під час якого "Реал" також обіграв "Ліверпуль".