27 травня
Завантажити ще

Україна вперше здобула на Дефлімпіаді понад 100 медалей

Україна вперше здобула на Дефлімпіаді понад 100 медалей
Фото: paralympic.org.ua

Україна виборола на Дефлімпіаді у Бразилії понад 100 медалей, що є рекордом для збірної. Про це вранці 11 травня повідомили у Національному комітеті спорту інвалідів України.

- Українські дефлімпійці подолали рубіж 100 медалей, виборовши загалом 103 нагороди, серед яких  47 золотих, 29 срібних та 27 бронзових. Це найвищий результат за кількістю медалей у цілому, – розповіли у прес-службі.

Друге місце з медалей займає збірна США, а третє – Японії. 10 травня, в дев'ятий день змагань, українці вибороли 14 медалей: п'ять золотих, сім срібних та дві бронзові. Нагороди виграли у кульовій стрільбі, спортивному орієнтуванні та легкій атлетиці.

Попередній рекорд Україна встановила на Дефлімпійських іграх у 2017 році у Туреччині. П'ять років тому збірна виграла 99 медалей, посівши друге місце за загальною кількістю нагород. Україна лише раз була першою у медальному заліку на Дефлімпіаді – у 2005 році.

Дефлімпіада-2021 відкрилася у Кашіас-ду-Сул 1 травня та завершиться 15 травня. Вперше національна команда України брала участь у Сурдлімпійських іграх в 1993 році.

Новини по темі: глухонімі Дефлімпіада