Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Повторення київського фіналу: "Реал" та "Ліверпуль" зіграють у фіналі Ліги чемпіонів

Повторення київського фіналу:
Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Ліга чемпіонів УЄФА цього року обійдеться без суто англійського фіналу, до якого йшло 90 хвилин півфінального поєдинку, в якому мадридський "Реал" приймав "Манчестер Сіті". Але всі змінили кілька доданих хвилин та екстра-тайм. І тепер, як на "Олімпійському" у Києві, титул розіграють "Реал" та "Ліверпуль".

Тижнем раніше "МанСіті" у яскравому матчі переміг 4:3. А поєдинок на "Сантьязі Барнабеу" завершився перемогою господарів – 3:1. Рахунок матчу відкрив на 73-й хвилині Ріяд Марез. Здавалося, долю півфіналу вже вирішено, однак у компенсований час (90+1) Родріго спочатку зрівняв рахунок, а за хвилину вивів "Реал" уперед.

Після цього поєдинок перейшов до екстратаймів. На 93-й хвилині Рубен Діаш зробив підніжку Каріма Бензема. Арбірт призначив пенальті та Бензема, безумовний король цього сезону, успішно його реалізував.

У вирішальному поєдинку "вершкові" зустрінуться із "Ліверпулем". 3 травня, відбувся матч у відповідь між "Вільярреалом" і "Ліверпулем", і він теж був гостросюжетним. Поєдинок на "Естадіо-де-ла-Сераміка" завершився перемогою гостей – 2:3.

Рахунок матчу відкрив уже на третій хвилині Булай Діа. За кілька хвилин до кінця першого тайму Франсіс Коклен подвоїв перевагу господарів поля, перезавантаживши протистояння у цій парі після 0:2 у першій грі. Однак у другому таймі успіх відвернувся від "жовтої субмарини". Трьома голами з інтервалом у кілька хвилин відзначилися Фабіньо, Луїс Діас та Садіо Мане. Більше того, "Вільярреал" догравав матч у меншості.

У першому поєдинку півфіналу також перемогли "червоні" (2:0), отже, за сумою двох зустрічей "Ліверпуль" пробився у фінал Ліги чемпіонів. Для "мерсисайдців" цей фінал стане третім за останні 5 років. У сезоні-2017/18 "Ліверпуль" у фіналі поступився мадридському "Реалу", а в сезоні-2018/19 став володарем трофею.

Фінал ЛЧ-2022 спочатку мав проходити на стадіоні "Газпром Арена" у Санкт-Петербурзі, але УЄФА відібрав матч у РФ через вторгнення Росії в Україну. 25 лютого матч було перенесено до Франції на стадіон Стад де Франс.