Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко про війну: Ніякі ми не братні народи

Олімпійський чемпіон Олександр Абраменко про війну: Ніякі ми не братні народи
Фото: facebook.com/AbramenkoAleksandr

Олімпійський чемпіон з фрістайлу Олександр Абраменко вважає, що росіяни настільки залякані, що вже бояться називати речі своїми іменами. За його словами, багато спортсменів все розуміють і підтримують українців, але не можуть про це сказати. Про це спортсмен сказав в інтерв'ю виданню XSport.

Олександр Абраменко зазначив, що деякі спортсмени переживають і дзвонять, проте виступити відкрито не можуть, через кримінальну статтю. При цьому Ілля Буров – єдиний, хто написав йому з російських спортсменів.

- Він хвилювався, чи я в безпеці. Я йому все розповів, показав, як усе відбувається, що діється. Він, звичайно, розуміє, йому прикро, але говорити сам він не може, оскільки за це буде відповідальність у них. Не знаю, яка саме, але він не може, – розповів Абраменко.

Спортсмен зазначив, що рідні його дружини із Росії, але вони всі розуміють, що відбувається, підтримують Україну. Тому навіть розмов немає про те, що треба комусь доводити, усі й так розуміють, що відбувається, каже він.

- Я так розумію, що у Росії настільки довго була пропаганда,  настільки довго людей тримали у страху, що більшість просто боїться називати речі своїми іменами. Але, насправді, думаю, більшість підтримує те, що відбувається. Тому що дуже багато дивляться телевізор. Також не розумію, як це можливо взагалі (мати доступ до різних джерел інформації) та говорити, що це все нормально, не розуміти, що відбувається.

Братські народи України та Росії? Думаю, що люди не мають права так казати після того, що відбувається зараз між нашими країнами, – вважає Абраменко.

Олександр Абраменко – перший та єдиний в історії українського фрістайлу, хто приносив нашій країні медалі. У Пхенчхані-2018 він завоював золото, а у Пекіні-2022 став другим, поступившись лише китайському спортсмену Ці Гуанпу.