Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 травня
Завантажити ще

Австралія запропонувала на час війни прийняти українських спортсменів

Австралія запропонувала на час війни прийняти українських спортсменів
Фото: Reuters/Філ Нобл

Влада Австралії нададуть гуманітарні візи українським спортсменам, які бажають виїхати на час війни в нашій країні. Про це пише " Reuters ".

- Австралійський олімпійський комітет (АОК) підтримає українських спортсменів, які прагнуть переселитися до Австралії з гуманітарних міркувань на фоні вторгнення Росії в Україну, - заявив голова австралійського олімпійського комітету та віце-президент Міжнародного олімпійського комітету Джон Коутс.

Як зазначив голова австралійського олімпійського комітету, організація також внесе 100 тисяч доларів до Фонду допомоги українській Олімпійській спільноті.

- Оскільки українці змушені захищати свої сім'ї та будинки, серед них є й українські спортсмени. Багато хто повернувся додому для цієї мети, і як сумно, що молоді чоловіки та жінки просто поміняли свої ракетки та бігові шипи на гвинтівки та бронежилети, - зазначив він.

У своєму зверненні Коутс засудив Москву за вторгнення до України. За його словами, Росія втратила право на членство в міжнародній олімпійській спільноті і таку позицію АОК дотримуватиметься доти, доки не з'явиться причина для її зміни.