Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Збірна України оголосила склад для підготовки до плей-офф відбору на ЧС-2022: Довбик, Бесєдін, Гармаш та інші

Збірна України оголосила склад для підготовки до плей-офф відбору на ЧС-2022: Довбик, Бесєдін, Гармаш та інші
Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Головний тренер збірної України Олександр Петраков визначився зі списком гравців, викликаних на тренувальний збір національної команди у Словенії, який передуватиме вирішальним матчам відбору на Чемпіонат світу-2022. Як повідомляє офіційний сайт УАФ, підготовку до півфінального поєдинку плей-офф кваліфікації на мундіаль проти Шотландії розпочнуть 25 гравців українських клубів.

На пропозицію УЄФА та на запрошення Футбольного союзу Словенії, вони зберуться 29 квітня у Словенії, де житимуть та тренуватимуться на базі національної асоціації цієї країни у Горенському регіоні.

Зазначається, що українські легіонери, які виступають у іноземних чемпіонатах, приєднаються до збірної після того, як їхні клуби закінчать сезон.

Дебютні виклики до національної команди отримали півзахисники Михайло Мудрик із "Шахтаря" та Олексій Гуцуляк із "Дніпра-1". А ось захисники "Динамо" Олександр Тимчик та Микита Бурда не допоможуть національній команді через травми.

Склад збірної України

Воротарі : Георгій Бущан ("Динамо"), Андрій Пятов, Анатолій Трубін (обидва - "Шахтар"), Дмитро Різник ("Ворскла").

Захисники : Олександр Караваєв, Ілля Забарний, Олександр Сирота, Денис Попов (усі – "Динамо), Микола Матвієнко, Сергій Кривцов, Віктор Корнієнко, Валерій Бондар, Юхим Конопля (всі – "Шахтар").

Півзахисники : Тарас Степаненко, Михайло Мудрик (обидва - "Шахтар"), Сергій Сидорчук, Віктор Циганков, Микола Шапаренко, Віталій Буяльський, Денис Гармаш (усі - "Динамо"), Сергій Булеця ("Зоря"), Олександр Піхаленок, Олексій Гуцуляк (обидва - "Дніпро-1").

Нападники : Артем Довбік (Дніпро-1"), Артем Бесєдін ("Динамо").

Матч із Шотландією призначено на 1 червня. Переможець пари вийде у фінальний раунд, де 5 червня у Кардіффі зіграє проти Уельсу.

Гру України та Шотландії перенесли через повномасштабне вторгнення РФ: вона мала відбутися 24 березня. Саму ж Росію, яка розв'язала війну в Україні, позбавили права участі у стикових матчах ЧС-2022. Крім того, збірна РФ не може брати участь у жодних змаганнях під егідою УЄФА та ФІФА. Те саме стосується і клубів країни-окупанта.

Раніше ми повідомляли, з ким у групі зіграє Україна, якщо вийде на ЧС-2022.