Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
6 травня
Завантажити ще

Гравець збірної України розповів, як російські окупанти вбили його друга

Гравець збірної України розповів, як російські окупанти вбили його друга
Фото: instagram.com/vitykovalenko

Півзахисник італійської "Спеції" та збірної України Віктор Коваленко розповів, що російські окупанти вбили його друга.

В інтерв'ю Gazzetta dello Sport Коваленко поділився, що від рук окупантів загинув і брат його друга, а ось дівчині, яка була з ними в автомобілі, вдалося втекти. Про це 5 квітня повідомляє Fantacalcio.it.

– У мене є фото мого друга. П'ять днів він ховався в укритті, а потім спробував утекти. Він сів у машину разом із братом та дівчиною.

На першому блокпості російські військові зупинили автомобіль та вбили двох чоловіків. Навіть тіла для поховання не повернули. Дівчину тримали три години, а потім відпустили. Вона втекла із криками, – розповів Коваленко.

За визнанням футболіста, його мама (родина Коваленка мешкає у Херсоні) приїжджала до нього в Італію на день народження і повернулася додому за кілька днів до вторгнення Росії. Наразі Херсон перебуває в окупації.

- Невизначеність величезна. Ми не знаємо, як довго триватиме ця абсурдна війна. Херсон окуповано, бомби скинуті за 15 км від нашого будинку, - розповів футболіст, зазначивши, що його з його рідними все гаразд.

Гравець, може, й хотів би, щоб його сім'я приїхала до Італії, але зараз це неможливо: надто небезпечно.

- У тому районі, якщо бачать машину, яка проїжджає, росіяни стріляють: неважливо, мирні там, жінки чи діти. Щоб виїхати з Херсона, потрібно пройти три блокпости, – каже Коваленко.

Є ще один аспект, який слід враховувати - Коваленко каже, що його батьки ніколи б не погодилися виїхати, як і багато інших українців. У тому числі і через мародерство окупантів: "Якщо ви поїдете з дому, ви можете бути впевнені, що після повернення нічого не знайдете: приходять росіяни і все забирають".

- Вибір простий: залишитися там, захищати не лише свій будинок, а й своє життя. У мого тата є дробовик. Він сподівається, що йому не доведеться використовувати його, але якщо буде потрібно, то захистить себе і свою сім'ю, - зазначив Віктор Коваленко.

Раніше повідомлялося, що під Києвом до будинку колишнього футболіста "Динамо" Владислава Ващука навідалися російські окупанти.