Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
28 березня
Завантажити ще

"Шахтар" через війну розпродає зірок у "Реал" та "Ліон"

Фото: shakhtar.com

Донецький «Шахтар» оголосив про трансфер захисника Вінісіуса Тобіаса до «Реалу». Про це 1 квітня повідомляє офіційний сайт "гірників".

Бразилець виступатиме за мадридський клуб до кінця сезону 2022/23 на правах оренди, «королівський клуб», крім того, має опцію викупу футболіста за 18 млн євро.

Вінісіус приєднався до «Шахтаря» у січні 2022 року і пройшов із командою збори, проте не встиг дебютувати в офіційних матчах. 23 лютого йому виповнилося 18 років.

Повідомлялося, що захисник поки що не зможе грати за першу команду в Ла Лізі, оскільки використано квоту на трьох футболістів, які не є громадянами Євросоюзу: Вінісіус Джуніор, Родріго та Мілітао.

Тим не менш до 1 квітня Тобіас може бути дозаявлений на матчі Ліги чемпіонів, оскільки УЄФА дозволив вносити в заявку гравців, які у порядку форс-мажору залишили українські клуби. В Іспанії він спочатку виступатиме у другій команді "Реала".

У зв'язку з війною в Україні УЄФА дозволив футболістам, які грають в УПЛ, міняти клуб, не враховуючи контрактні зобов'язання перед нинішніми командами (або полюбовно, за згодою сторін – але утримати футболіста, якщо той хоче піти, український клуб у цій ситуації не має права).

Тіті поїхав до Франції. Фото: ФК Ліон.

Тіті поїхав до Франції. Фото: ФК Ліон.

Частина легіонерів "Дніпра-1", "Динамо" та "гірників" вже скористалися цим форс-мажорним правилом. До Вінісіуса Тобіаса сьогодні з усіх легіонерів «Шахтаря» опцією змінити клуб скористалися троє. "Корінтіанс" підписав Жуніора Мораеша (за даними ЗМІ, як вільного агента) і взяв у оренду Майкона, а "Ліон" орендував Тете. В обох випадках оренда йде про термін до кінця цього сезону.

Інші іноземці поки що оточені чутками про працевлаштування. Здебільшого це стосується бразильців та бразильських клубів. Так, «Фламенго» цікавиться Марлоном, Додо та Маркосом Антоніо, Сан-Паулу – Давидом Нересом, а «Палмейрас» – Фернандо.

У Європі "Реал" начебто націлився на Тобіаса, "Вест Хем" - на Нереса і Траорі, "Фенербахче" - на Вітао, а той же "Ліон" був не проти підписати Соломона, але домовитися сторони не змогли.