27 вересня
Завантажити ще

Футболісти Зозуля, Бущан та Шапаренко допомогли лікарні Мечникова.

Футболісти Зозуля, Бущан та Шапаренко допомогли лікарні Мечникова.

Ексгравець збірної України та "Дніпра" Роман Зозуля, який зараз виступає в Іспанії, за підтримки своїх друзів-футболістів допоміг лікарям дніпровської обласної лікарні Мечникова. Український легіонер іспанської "Фуенлабради" продовжує підтримувати Україну у боротьбі із російськими окупантами. Про те, що саме доставлено в лікарню, Роман 31 березня прозвітував у фейсбуці.

- Крім військового фронту постійної допомоги та підтримки потребує і медичний. Наші героїчні лікарі викладаються на 100%, щоб врятувати життя та поставити на ноги українських воїнів і мирних жителів, які постраждали внаслідок рашистської навали.

Сьогодні ми передали лікарні Мечникова у Дніпрі найважливіші губки для реконструкції оболонки спинного та головного мозку. Дякуємо за фінансову підтримку моїм друзям – Жорі Бущану, Миколі Шапаренку та Жені Чеберку. Пошана та подяка нашим медикам та воїнам. Тримайтеся! Ми з вами до перемоги, – написав Зозуля.

Георгій Бущан та Микола Шапаренко - гравці київського "Динамо" і збірної України. Євген Чеберко розпочинав кар'єру у "Дніпрі", зараз виступає за хорватський "Осієк".

Роман Зозуля заснував волонтерський благодійний фонд та допомагає українським військовим і лікарям починаючи з 2014 року, коли розпочалася війна на Донбасі. Через цю діяльність ліворадикальні іспанські ультрас (не без впливу російської пропаганди) зарахували футболіста до неонацистів, що спровокувало кілька гучних скандалів.