Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Ярослав Ракицький після виходу із "Зеніту" засвітився в українському клубі

Ярослав Ракицький після виходу із
Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Колишній захисник донецького "Шахтаря" та збірної України Ярослав Ракицький, останнім клубом якого був пітерський "Зеніт", взяв участь у товариському матчі "Металіста" проти турецького "Істанбула Башакшехіра". Про це 28 березня повідомляє офіційний сайт харків'ян.

32-річний футболіст, який наразі перебуває у статусі вільного агента, приєднався до харківського клубу на навчально-тренувальному зборі у Туреччині.

Ракицький вийшов на поле у другому таймі, а сам поєдинок завершився перемогою української команди з рахунком 2:1, повідомляє офіційний сайт харків'ян. Дублем у складі харківського клубу відзначився Руслан Фомін.

На початку березня Ракицький розірвав контракт із санкт-петербурзьким "Зенітом" після повномасштабного військового вторгнення Росії до України.

Також Ярослав закликав росіян зупинити війну.

"Неможливо мовчати. Просто боляче за Батьківщину, за Україну. Гинуть мирні українці від російських солдатів. Нас не треба звільняти. Залишіть нас і нашу Україну", – написав Ракицький у себе в Інстаграмі.

Поки невідомо, на яких умовах Ракицький виступає за "Металіст", оскільки офіційної інформації про перехід не було, – можливо, гравець просто підтримує форму. Те саме в харківському клубі пропонують зробити і кандидатам у збірну України, які бажають підтримувати ігрову форму.

- Я розмовляв з віце-президентом «Металіста» Євгеном Красніковим, який запропонував потенційним гравцям збірної України, які перебувають у Європі та не мають можливості тренуватися і підтримувати форму, приєднатися до "Металіста", - заявив тренер харків'ян Олександр Кучер.

У клубі вважають, що у світлі майбутньої гри збірної України проти збірної Шотландії (вона перенесена на літо) питання готовності наших збірників є на сьогодні дуже актуальним. Поки що перспективи поновлення чемпіонату УПЛ виглядають туманними.