Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Василь Ломаченко ночами патрулює місто, а Максим Бурсак готовий знищувати ворога

Василь Ломаченко ночами патрулює місто, а Максим Бурсак готовий знищувати ворога
Фото: https://www.facebook.com/vitalygrazhdan/posts/4768693909847208

З перших днів війна в Україні набула рис народної. До лав тероборони вступають люди з абсолютно різним соціальним статусом. У цьому матеріалі ми розповімо вам про спортсменів, теперішніх та колишніх, які зі зброєю в руках стали на захист нашої Батьківщини.

Ломаченко у розвідці

Наші феноменальні боксери Василь Ломаченко та Олександр Усик вступили до лав тероборони у перші дні війни.

- Василь у нас в теробороні у розвідці. У них є свій підрозділ. Він, до речі, офіційно військовослужбовець і не може зараз виїхати кудись. Йому заборонено місто покинути, не кажучи вже про країну, – розповідає міський голова Білгорода-Дністровського Віталій Граждан. – Василь патрулює вночі місто, заступає у наряд. Все як належить.

Через службу Василь навіть відмовився від бою за чемпіонські пояси проти австралійця Джорджа Комбососа-молодшого. Але вчинити інакше не міг.

На своєму авто Василь із друзями забезпечують комендантську годину з 20.00 до 6 ранку та роблять усе, щоб жителі Білгорода-Дністровського спали спокійно.

- Звичайно, це піднімає бойовий дух. Причому не лише хлопцям із їхнього підрозділу, а взагалі у всіх Збройних силах України. Якщо Вася Ломаченко з усіма разом став до ладу і люди це бачать – звичайно, всі теж йдуть і херачять цих кінчених потвор, – не соромиться у висловах Віталій Граждан. – Такий особистий приклад допомагає не лише нашому місту, а й усій країні. Це мотивує інших і навіть тих, хто був у роздумах, чи варто брати до рук зброю. Це мотивує взагалі всіх іти боронити батьківщину.

Максим Бурсак. Фото: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2104205323074802&id=100004560647284

Максим Бурсак. Фото: https://www.facebook.com/permalink.php?story_fbid=2104205323074802&id=100004560647284

«Росія не має шансів»

Вступив у територіальну оборону й добре відомий колишній професійний боксер, інтерконтинентальний чемпіон за версіями WBA киянин Максим Бурсак.

- Я залишився у Києві, оскільки тут мій будинок, тут живе моя дитина, тут я виріс! Інших варіантів і не могло бути. І я докладу максимум зусиль, щоб російського ворога було знищено, - так пояснив «КП в Україні» своє рішення вступити в тероборону Максим Бурсак. - Упевнений, що Росія не має шансів. Це просто питання часу. І їх буде знищено. Більш підлих і жорстоких людей, ніж росіяни, я не бачив. Бомбити житлові будинки, лікарні, пологові будинки, торгові центри... Немає слів.

Як і багато українців, Максим навіть не очікував, як швидко та масово об'єднався український народ проти спільного ворога.

- Скажу чесно, дуже здивувався, побачивши, наскільки згуртованою стала Україна. І наскільки сміливі у нас хлопці та армія. З багатьма людьми познайомився і був приємно вражений їх мужністю, - продовжує спортсмен. – Наші українські дівчата – теж молодці. Від них іде допомога: гуманітарка, евакуація людей, потрібна інформація.

Спортсмен упевнений: наша країна переможе ворога та відстоить свою землю. А далі продовжить рухатися у європейському напрямку та розвиватися.

А ХТО ЩЕ

Свій день народження 1 березня відсвяткував одягненим у військову форму та зі зброєю наперевагу бронзовий призер Олімпійських ігор у Токіо каратист Станіслав Горуна.

Пішли захищати батьківщину й люди зі світу футболу. Один із них – футбольний тренер молдавського «Шерифа» українець Юрій Вернідуб, який минулої осені вчинив фурор у Лізі чемпіонів, здивувавши всю Європу своїми перемогами над мадридським «Реалом» та донецьким «Шахтарем». Вернидуб служить у лавах тероборони Запоріжжя.

Аналогічно вчинив і півзахисник футбольного клубу "Колос" Андрій Богданов. Є у лавах київської тероборони й уродженець російського Хабаровська Олександр Алієв, який багато років у своїй футбольній кар'єрі виступав у складі київського «Динамо» та національної збірної України.

Встав на захист України і чемпіон світу з біатлону Дмитро Підручний. А, як відомо, біатлоністи стріляють дуже влучно.

Знаменитий український тенісист Сергій Стаховський повернувся до України з-за кордону і наразі служить у теробороні Києва.

Фото
Фото
24 Березня 202212:48