Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
4 травня
Завантажити ще

Фігуристку Анастасію Шаботову вигнали зі збірної України: лайкнула пост Плющенка на підтримку російського вторгнення

Фігуристку Анастасію Шаботову вигнали зі збірної України: лайкнула пост Плющенка на підтримку російського вторгнення
Фото: instagram.com/shabotova_anastasia

Українська фігуристка Анастасія Шаботова втратила місце у збірній України. Як повідомляється 23 березня на офіційному сайті Федерації фігурного катання України, спортсменку виключили зі складу збірної команди через підтримку війни, яку в країні розв'язала Росія. Рішення має затвердити міністерство спорту.

16-річна фігуристка поставила лайк в Інстаграм під постом дворазового олімпійського чемпіона з Росії Євгена Плющенка, у якому той підтримав вторгнення Росії в Україну, назвавши його неминучим. Це сталося невдовзі після початку війни. Партнери Насті зі збірної України Анастасія Архіпова та Таїсія Спесівцева засудили вчинок колеги: дівчата у соцмережах послали Анастасію слідом за російським військовим кораблем.

- Насте, ти знаєш місце розташування російського корабля, – написала у себе в інстаграмі дворазова чемпіонка України з фігурного катання серед юніорів Архипова.

Згодом Шаботова вилучила лайк з-під поста Плющенка, але скандал уже вийшов із-під контролю.

Анастасія Шаботова – уродженка Москви, до 2019 року вона виступала за збірну Росії, після чого змінила громадянство. На Олімпіаді в Пекіні у складі команди України Шаботова виступила лише у короткій програмі, посіла останнє місце та не змогла кваліфікуватися у довільну. Зате на льоду вона каталася під "Щедрик" і в костюмі з посиланнями на український фольклорний одяг.

Раніше повідомлялося, що Українська Кіноакадемія виключила зі своїх лав режисера Сергія Лозницю за "космополітичну" позицію щодо війни в Україні та участь у фестивалі російського кіно. Лозниця був дуже здивований.