Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
17 квiтня
Завантажити ще

Ломаченко записався в тероборону, Усик захопився українцями, Безсонов взяв автомат: як спортсмени реагують на війну

Ломаченко записався в тероборону, Усик захопився українцями, Безсонов взяв автомат: як спортсмени реагують на війну
Фото: Instagram.com\LomUS

Активну громадянську позицію щодо війни Росії проти України з самого початку вторгнення демонструють багато вітчизняних та іноземних спортсменів. 27 лютого ще кілька із них словом чи справою висловили ставлення до російської окупації.

Так, всесвітньо відомий український боксер Василь Ломаченко вступив до лав територіальної оборони.

- Білгород-Дністровський батальйон територіальної оборони сформований та озброєний. У теробороні боксер Василь Ломаченко, – повідомив міський голова Віталій Граждан.

Зазначимо, що це знакова подія: Ломаченка раніше багато хто критикував, вважаючи шанувальником "російського світу".

Друг Василя, чемпіон світу Олександр Усик записав відеозвернення до українського народу та до російського. Раніше чемпіон уже адресував відеозвернення до Путіна, закликаючи того зупинити війну, але реакції не було, і тепер Олександр розмовляє з народом.

- Дорогий народе України, я хочу звернутися до тебе саме зараз. Ти наймогутніший у світі народ. Я дуже пишаюся, що я – українець. Я хочу вам усім сказати дякую. Ви – сила. А тепер хочу сказати, щоб мене зрозуміли інші люди. Ви воюєте не з нашим урядом, не з нашою армією. Ви воюєте з народом. Це наша земля. Ми тут удома і не ми до вас прийшли. Нас не треба звільняти, ми самі звільнимо себе. – сказав Усик.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від 🇺🇦LomUs™️🇺🇦 (@lomus_official)

Легендарний гравець "Динамо" Володимир Безсонов (63 роки) також поповнив лави територіальної оборони.

- Нам росіяни тут не потрібні, ми захищатимемо свою Батьківщину та свої будинки, - цитує слова Бессонова паблік "Друзі «Динамо».

Лідер збірної України з біатлону Дмитро Підручний закликав світову біатлонну громадськість відреагувати на агресивний напад російських військ на Україну та допомогти нашій країні. Сам спортсмен записався до лав Нацгвардії (а стріляє він непогано).

Фото: Інстаграм\Василь Вірастюк.

Фото: Інстаграм\Василь Вірастюк.

Екстренера збірної України Андрія Шевченка війна застала у Лондоні. Але акції на підтримку України відбуваються у всьому світі, і Шева із синами 27 лютого вийшов на антивоєнний мітинг у Великій Британії.

Не залишився осторонь і Василь Вірастюк. Записавшись у тероборону, він отримав зброю, а 27 лютого звернувся до росіян, надіславши їх за популярною нині адресою.

28 лютого – п'ятий день, коли Україна мужньо відбиває військову агресію з боку Росії. Україну в цій тяжкій та цинічній війні підтримує весь цивілізований світ.