Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
10 травня
Завантажити ще

Батько Олександра Абраменка: Мене переповнює гордість за сина

Батько Олександра Абраменка: Мене переповнює гордість за сина
Фото: facebook.com/olympicua

Батьки Олімпійського чемпіона з фристайлу, а також володаря срібної нагороди Ігор-2022 у Пекіні Олександра Абраменка Володимир та Ірина вболівали за сина у Миколаєві. При цьому мати спортсмена через переживання навіть не дивилася його виступ у прямому ефірі. Про це Володимир Абраменко заявив в інтерв'ю сайту Національного олімпійського комітету України.

– Як це бути батьком дворазового медаліста Олімпійських ігор? Напевно, як бути олімпійцем, який піднімається на п'єдестал пошани. Дуже хвилююче. Мене переповнює гордість за сина, за його результат,  - сказав він.

Батько спортсмена розповів, що розмовляв із ним за день до змагань та відчув, що син сильно хвилюється.

- У день самих змагань ніхто не дзвонить, не турбує. Звичайно, за день телефонували, він дуже переживав. Психологічно його підірвала ситуація з командою, всі сподівання були саме на змішану команду. Але в нас мама більше з ним спілкувалася, психологічно налаштовувала, радила, як поводитися. У день змагань дружина ніколи не дивиться змагання. Або роботою якоюсь займається, або взагалі виходить на вулицю прогулятися. Я люблю дивитися сам удома, оцінюю, аналізую, – сказав він.

Володимир Абраменко також розповів, що про те, що син здійснюватиме стрибок потрійне сальто із п'ятьма гвинтами, він знав. За його словами, його поставили у програму і Олександр не мав вибору. Папа спортсмена розповів, що той на тренуванні намагався виконувати потрійне сальто кілька разів у Пекіні, але не міг жодного разу на ноги приземлитися.

- Ми не одразу зідзвонилися, але потім я сказав йому: «Молодець. Чоловік. Поставив за мету – виконав». Мама хвалила його. Ми щасливі та раді. Сашко довів, що золота медаль Ігор-2018 – не випадковість. Усі наразі роблять складні, гарні стрибки. Він великий молодець! Ми дуже пишаємось сином! - сказав він.

Олександр Абраменко – перший та єдиний в історії українського фристайлу, хто приносив нашій країні медалі. У Пхенчані-2018 він завоював золото, а у Пекіні-2022 став другим, поступившись тільки китайському спортсмену Ці Гуанпу.