Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

Викрита у допінгу українська лижниця Камінська: Це постріл впритул з ядерної зброї

Викрита у допінгу українська лижниця Камінська: Це постріл впритул з ядерної зброї
Фото: Фейсбук Камінської

Українська лижниця Валентина Камінська, яка здала позитивну допінг-пробу, завершує професійну кар'єру, про що вона розповіла у себе на сторінці у Фейсбук.

"Моя кар'єра у професійних лижних перегонах раптово добігла кінця. Я з великим болем у серці пишу ці слова і досі не можу вкласти у голові, що це все і що таким чином. Просто не вірю.
Шокуюча новина про мою допінг-пробу на Олімпійських іграх – справжня катастрофа і майже кінець світу для мене.

Це був постріл з ядерної зброї, який мене знищив і стер з лиця землі!
Звучить банально, але я ніколи навмисно не приймала б такі речовини. Це не просто заборонено, але й безглуздо з боку кожного спортсмена.

На жаль, я не зможу зібрати доказову базу, щоб поборотися за правду. Тому мені залишається тільки пережити це випробування і сподіватися, що мені не дадуть "вишки" за злочин, який я не робила. Почуваюся як лиходій, який вчинив щось жахливе, але сам не зрозумів як.
Усім, хто зараз поряд зі мною на цьому тяжкому життєвому етапі, я дуже вдячна! А в тих людей, яких торкнеться ця жахливо неприємна історія, щиро перепрошую.
Бережіть здоров'я та будьте щасливі!" - написала Камінська.

Валентина Камінська здала позитивний допінг-тест на Олімпійських іграх-2022 у Пекіні. У матеріалі українки було виявлено одразу 3 заборонені речовини: анаболічний стероїд та два стимулятори (метаболіт 5-метилгексану-2-аміну та метаболіт гептамінол). Пробу було здано безпосередньо під час пекінської Олімпіади – 10 лютого.

Українка на Олімпіаді-2022 стала 79-ю у класичній гонці на 10 км, а також 70-ю у спринті.