Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
17 квiтня
Завантажити ще

В Україні запрацював реєстр присвоєних спортивних звань - раніше базу вели в Excel

В Україні запрацював реєстр присвоєних спортивних звань - раніше базу вели в Excel
Фото: pixabay.com

В Україні у тестовому режимі запрацював сайт для подання заявок на присвоєння спортивних звань, а також з'явився реєстр вже наданих спортивних звань. Про це 14 лютого повідомили у Міністерстві молоді та спорту.

Раніше у наданніі спортивних звань мали місце корупційні ризики, а базу даних присвоєних спортивних звань вели в таблиці Excel.

"Неможливо було відстежити етапність розгляду чиновниками поданих матеріалів та ризики здирництва ними неправомірної вигоди за прискорення розгляду документів. А також існували потенційні корупційні зловживання на рівні «спортсмен – керівництво федерації» під час подання матеріалів спортсмена для присвоєння спортивного звання", - пояснили у відомстві.

Після переведення процесу в онлайн можна буде відслідковувати етапність проходження заявки та бачити коментарі у разі відмови у розгляді документів.

У реєстрі присвоєних спортивних звань буде міститися інформація про спортсменів та тренерів зі спортивними званнями з 2014 року. За ним можна вести пошук.

Першими онлайн-сервісами протестують дев'ять областей: Донецька, Закарпатська, Запорізька, Івано-Франківська, Львівська, Одеська, Полтавська, Тернопільська та Житомирська.