Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Владислав Гераскевич на Олімпіаді у Пекіні публічно виступив проти війни в Україні

Владислав Гераскевич на Олімпіаді у Пекіні публічно виступив проти війни в Україні
Фото: instagram.com/iceformulaone

Український скелетоніст Владислав Гераскевич на зимовій Олімпіаді в Пекіні вирішив звернути увагу глядачів у всьому світі на ситуацію навколо України.

Закінчивши свій виступ у третьому заїзді змагань зі скелетону 11 лютого, Гераскевич, проходячи повз камери, влаштував персональну акцію протесту, підготувавши звернення до телеглядачів. Він продемонстрував на камеру напис на плакаті "Ні війні в Україні" англійською мовою.

На Олімпіаді-2022 у п'ятницю йде другий день змагання у чоловічому скелетоні. Учасники виступали у третьому попередньому заїзді, який визначав двадцятку найкращих для участі у фінальному заїзді.

За підсумками першого дня змагання українець Владислав Гераскевич посідав 16-те місце і мав високі шанси на потрапляння до топ-20: його перевага над 21-м місцем становила 0.67 секунди. Водночас Гераскевич втратив одну позицію за підсумками третього заїзду – його випередив британець Маркус Ваятт, але українець утримався у топ-20, посівши 17-е місце перед останнім заїздом.

Владислав Гераскевич стурбований загрозою війни в Україні. Фото: suspilne.ua\скрин відео

Владислав Гераскевич стурбований загрозою війни в Україні. Фото: suspilne.ua\скрин відео

Росія стягує війська до українських кордонів із кінця жовтня 2021 року. За словами міністра оборони Олексія Резнікова, станом на 7 лютого вздовж кордонів України з боку Росії, Білорусі та ОРДЛО загалом 140 тисяч військових, і нарощування угруповання продовжується.

На думку держсекретаря США Ентоні Блінкена, Росія може розпочати вторгнення до України будь-якої миті, навіть не чекаючи закінчення Олімпіади. Раніше існувала версія, що глава КНР Сі Цзінпінь міг попросити Володимира Путіна утриматися від агресивних дій щодо України на час Ігор у Пекіні, щоб не зіпсувати враження від заходу.