Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Скандал у світі спорту: футболіста Курта Зума освистали та оштрафували за насильство над котом. Спонсори відмовляються від його команди

Скандал у світі спорту: футболіста Курта Зума освистали та оштрафували за насильство над котом. Спонсори відмовляються від його команди
Фото: instagram.com/kurtzouma/

Ось уже кілька днів не вщухає скандал довкола захисника англійського футбольного клубу "Вест Хем Юнайтед" Курта Зума. Футболіста освистали на полі, оштрафували на 250 тисяч фунтів, а також позбавили кішок, пише ВВС.

Все почалося з того, що брат спортсмена розмістив у соцмережах домашнє відео, на якому Зума спочатку штовхає свого бенгальського кота, потім бігає за ним по всій кухні, щоб дати ляпас. Все це супроводжується закадровим сміхом. За даними британських ЗМІ, таким чином спортсмен карав кота за розбиту вазу.

Суспільство сміху учасників відео не поділило. Незабаром після оприлюднення запису в інтернеті створили петицію з вимогою притягти футболіста до відповідальності відповідно до закону, яку вже підписали близько 200 тисяч людей.

Зума вибачився, а головний тренер команди Девід Мойес був змушений запевняти громадськість у своїй любові до тварин і виправдовуватися, що "Вест Хему" конче потрібна була перемога в матчі. Висловився і головний тренер збірної Франції Дідьє Дешам.

– Курт мене дуже здивував. Це щось неприпустиме, нестерпне та жорстоке. Я впевнений, що він це усвідомив. Але кадри шокують. Чи це вплине на виклик до збірної Франції? Я не прокурор. Я на своєму посту, щоб вибирати гравців за різними критеріями. Я не зміню свого підходу до виклику футболістів, – завив Дешам, якого цитує L'Equipe.

Однак це не допомогло вгамувати скандал. На захист кішок виступили знаменитості та спонсори клубу. Під час матчу вболівальники обох команд освистали футболіста, а популярний телеведучий і у минулому форвард збірної Англії Гарі Лінекер заявив, що вражений тим, що після відео Зуму випустили на гру.

Поліція графства Ессекс розпочала термінове розслідування, але, за даними газети Sun, незабаром відмовилася порушувати справу. А Британське Королівське товариство захисту тварин від жорстокого поводження (RSPCA) конфіскувало обох котів. У RSPCA заявили, що кішки Зуми були оглянуті ветеринарами, їхньому здоров'ю ніщо не загрожує.

Відреагувала на відео та спонсор команди - компанія Vitality. Її представники заявили, що засмучені записом та розчаровані діями керівництва. Тепер у компанії чекають на подальші кроки керівництва команди.

Інший спонсор, компанія Experience Kissimmee, заявила, що після того, як Зуму випустили у вівторок на полі, вона також перегляне свої спонсорські стосунки з клубом. А компанія Adidas взагалі повідомила, що розриває контракт із гравцем.

Курт Зума є офіційним послом французької благодійної організації Seed, що займається захистом левів та інших великих диких тварин із сімейства котячих.

Новини по темі: Футбол скандал Коти кішки