19 травня
Завантажити ще

Що буде з курсом біткоїна у лютому: думка експерта

Що буде з курсом біткоїна у лютому: думка експерта
Фото: pixabay.com/users/quincecreative

На думку головного стратега з  криптовалют компанії TomiEx Анжея Ковальчука, вартість біткоїна протягом лютого коливатиметься в рамках 40-46,5 тисяч доларів за монету. Прогнози оптимістичні, оскільки тенденція другого тижня цього місяця була висхідною.

– Біткоїн станом на середу 9 лютого коштує 43,4 тис. доларів, – констатував Ковальчук. - З 24 січня біткоїн подорожчав більш ніж на 30%, проте у стадію зростання криптомонети ще не перейшли. Можна вважати, що це потенційно розворотний діапазон зростання криптомонет, проте явних технічних сигналів ще надійшло.

У вівторок 8 лютого курс біткоїна на криптобіржі Binance оновив місячний максимум на позначці $45,4 тис, нагадує експерт, а потім вартість криптовалюти почала знижуватися. Коливання ціни обумовлені зростанням спекулятивних настроїв. Коли ціна починає рости учасники ринку перебувають у стані тривожності: з одного боку, є бажання приєднатися до покупок, тому що це будь-якої миті виявиться трендом на зростання до нових максимумів. З іншого боку, не всі погоджуються на ризик покупки, оскільки стійкого тренду зростання поки немає, і виходить, що ця покупка може виявитися угодою проти основного тренду на падіння ціни.

– Серед новин, які важливі зараз для криптоіндустрії, фігурують зміни монетарної політики ФРС США, енергетична криза у світі, інфляційні ризики, відносини між США та Китаєм, а також відносини США з Росією, – зазначає Анжей Ковальчук. - Загострення політичних конфліктів позначається зростанням попиту криптовалюти. Майбутні зміни монетарної політики у всьому світі – це привід чекати зростання вартості криптовалюти. Також причиною очікування зростання цін на крипторинку виступають інфляційні ризики, оскільки криптовалюти виступають як «сховища». Об'єктивно картина сприятлива для того, щоб розпочинати середньострокові покупки за криптовалютами. Розвиток промисловості важко заперечувати, хоча питання регулювання у світі все ще є чинником невизначеності.​