Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
23 квiтня
Завантажити ще

УЄФА розпочав розслідування через "кричалки" українських вболівальників у півфіналі "Євро-2022" з футзалу

УЄФА розпочав розслідування через
Фото: Championat.com

Спілка європейських футбольних асоціацій розпочала дисциплінарне розслідування через інцидент з "кричалками" вболівальників під час поєдинку України та Росії у півфіналі чемпіонату Європи з футзалу. З такою ініціативою виступила російська сторона. Про це пише " Чемпіонат ".

- Відповідно до статті 31(4) Дисциплінарного регламенту УЄФА, призначено інспектора з етики та дисципліни для проведення дисциплінарного розслідування повідомлень про інциденти, які, ймовірно, мали місце під час півфінального матчу чемпіонату Європи з мініфутболу між Україною та Росією, який відбувся, - Заявили в УЄФА.

Як зазначили в організації, інформацію з цього питання буде оприлюднено у встановленому порядку.

- Згідно з регламентом турніру, національні асоціації несуть відповідальність за поведінку своїх гравців, офіційних осіб, членів, уболівальників та будь-яких осіб, які виконують функції на матчі від їхнього імені, і можуть бути піддані дисциплінарним санкціям, - пише видання.

Матч України та Росії у півфіналі "Євро-2022" з футзалу відбувся 4 лютого. Наша збірна поступилася росіянам із рахунком 3:2. Тоді під час поєдинку українські вболівальники співали гімн, "Червону руту" та вигукували нецензурні "кричалки", зокрема і про президента РФ Володимира Путіна. У зв'язку з цим російський футбольний союз направив звернення до УЄФА з вимогою відкрити дисциплінарне розслідування через "дискримінаційну" поведінку вболівальників збірної України.