Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Українці з "Динамо" та "Шахтаря" жахливо дебютували за нові клуби в Європі: виховна заміна та видалення

Українці з
Фото: dynamo.kiev.ua

Українці Владислав Супряга та Данило Ігнатенко минулого уїк-енду практично одночасно дебютували за свої нові клуби - «Сампдорію» та «Бордо» відповідно. Обидва розпочинали матчі в запасі та вийшли на заміни, які обернулися розчаруванням.

Владислав Супряга дебютував у Серії А внаслідок екстреної заміни. На 34-й хвилині вже за рахунку 2:0 на користь нового клубу Владислава травму отримав основний форвард та конкурент українця за місце у складі Маноло Габб'ядіні.

Супряга ані наприкінці першого тайму, ані на початку другого особливо нічим не запам'ятався, майже не отримуючи м'яча. А в єдиному перспективному епізоді на 56-й хвилині українець отримав м'яч, мав вільний простір та партнера, але не придумав жодного продовження й без боротьби втратив м'яч. Вже за хвилину Влада поміняли на захисника Андреа Конті. Тому знадобилося 5 хвилин на полі, щоб забити, – майстер-клас для новачка.

Головний тренер «Сампдорії» Марко Джампаоло не приховував, що заміна Супряги у його дебютному матчі мала виховний характер, а ще виявилося – українцю заважає мовний бар'єр.

Подружжя не вразило тренера

Подружжя не вразило тренера

- Він повинен спочатку розуміти мене. Нам потрібно знайти перекладача. Я обійняв його. Думаю, він розуміє, що змінитись у двадцять років – не проблема. То була виховна заміна. Першою заміною я хотів зберегти ту саму розстановку, а не міняти її. Єдиним нападником, щоу мене залишився, був Супряга, який прийшов нещодавно до клубу. Потім я зрозумів, що нам потрібно посилити правий фланг, тож я випустив туди Конті. Довелося міняти Супрягу. Якби я не зробив цієї заміни, то могла б постраждати уся команда. У двадцять років гравець прогресуватиме, але якби я не виграв цей матч, то почував би себе гірше психологічно, ніж він, – сказав Джампаоло.

Так само "феєрично "за «Бордо» дебютував Данило Ігнатенко, контракт якого належить «Шахтарю» (але останній рік півзахисник провів у Дніпрі). Ігнатенко вийшов, коли його команда програвала 0:4 "Реймсу" на 63-й хвилині, і вже на 72-й отримав пряму червону картку. Причина – жорсткий контакт, внаслідок якого, на думку судді, українець зрубав суперника.

Ігнатенко у Франції одразу показав, що він твердий гравець. Фото: скрин відео megogo.net

Ігнатенко у Франції одразу показав, що він твердий гравець. Фото: скрин відео megogo.net

Проте, задля справедливості, відеоповтор епізоду показує, що Ігнатенко прибирав ногу, не збираючись зіграти грубо, і, можливо, підкат був чистим, а рефері купився на симуляцію. Але так чи інакше, українець залишив команду у меншості, отримав найгіршу оцінку серед учасників матчу, а "Бордо" програло 0:5. За дебютні дев'ять хвилин у Лізі 1 Ігнатенко встиг віддати 11 із 12 точних передач та здійснив одну втрату м'яча.

Нагадаємо, тренерський дебют Андрія Шевченка в серії А також виявився невдалим: "Дженоа" менш як через два місяці зрозумів, що не хоче продовжувати співпрацю з тренером (хоча контракт не розірвав, щоб не платити багатомільйонну неустойку).

Раніше повідомлялося, що чемпіон світу з боксу Олександр Усик дебютував як професійний футболіст за "Полісся" з Житомира і в цілому виглядав краще, ніж Супряга та Ігнатенко.