Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Український фігурист Іван Шмуратко відповів російським журналістам: Не займайтеся хайпожерством

Український фігурист Іван Шмуратко відповів російським журналістам: Не займайтеся хайпожерством
Фото: НОК України

Український фігурист Іван Шмуратко, який першим потрапив під обстріл ЗМІ, попросив російських журналістів не займатися хайпожорством, - передає Матч ТВ.

- Якщо у вас є питання про фігурне катання чи про мене, то я відкритий. Якщо я потрібний для того, щоб хайпанути… Я поважаю журналістів. Спілкування з вами – частина роботи спортсмена. Якщо спортсмен дає інтерв'ю, він шанує журналістів. Якщо преса не поважає спортсмена, а він ще й на бігу, це дуже неприємно. Може, було якесь непорозуміння, але мені не сподобалося, як багато вилили на мене.

Ви написали – «українські фігуристи не кажуть». Я такого не казав. Я сказав, що я український фігурист. Я говорю українською та англійською, бо тут міжнародна преса, я українець.

Я дуже респектую людям, які мене поважають, але коли я бачу у відповідь просто хайпожорство… На мій погляд, це було щоб на мені хайпанути, - розповів Шмуратко.

Історія питання полягає в тому, що після прильоту до Пекіна Іван Шмуратко англійською мовою відповідав на поставлені російською питання російських журналістів після тренування на Олімпіаді в Пекіні.

На запитання про рекомендації щодо спілкування російською Шмуратко сказав англійською: «Все, що я можу, — це робити мою роботу тут».

Національний олімпійський комітет України повідомив про позитивний тест у Шмуратка. З цієї причини 20-річний киянин не взяв участі у командному турнірі фігуристів. Пізніше сайт Української федерації фігурного катання підтвердив, що Шмуратко склав негативні тести та продовжить виступи на Іграх у Пекіні.

Таким чином, фігурист зможе виступити в індивідуальному турнірі, який розпочнеться 8 лютого.