Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Олімпіада-2022: тріумфальному виступу Каміли Валієвої аплодували стоячи всі команди – окрім збірної України

Олімпіада-2022: тріумфальному виступу Каміли Валієвої аплодували стоячи всі команди – окрім збірної України
Фото: twitter.com/sohi1962

Російська фігуристка Каміла Валієва тріумфально виграла коротку програму на командному турнірі Олімпійських ігор у Пекіні. Українська збірна демонстративно проігнорувала успіх спортсменки, відмовившись підвестися. Про це пише " Sportbox ".

– Прокат Камілі, за який вона набрала 90,18 бала, вразив усіх. Американці навіть знімали на телефон те, що робила росіянка на льоду. А після виступу суперники в єдиному пориві встали зі своїх місць та висловили респект Валії. Лише українці демонстративно проігнорували прокат росіянки, а хтось із них навіть навмисне копався у телефоні, вдаючи, що на льоду взагалі нічого не відбувається. Чи не встали. Не плескали, - пише видання.

Сама Валієва не стала коментувати поведінку українців, а подякувала представникам інших країн, які оцінили її прокат.

- Американці аплодували мені стоячи? Дуже приємно, це ті спортсмени, які розуміють, як кататися. Дуже приємно, що їм сподобалося. Не лише американцям – канадці, інші збірні. Це надихає, – сказала фігуристка.

А В ЦЕЙ ЧАС

Українські фігуристи достроково вилетіли з Олімпіади-2022

Як пише " Обозреватель ", збірна України з фігурного катання отримала лише 8 балів за свій виступ, посівши 10-те місце (останнє). Внаслідок цього - команда достроково завершила свою участь в Олімпійських іграх.

- Анастасія Шаботова в жіночому одиночному катанні зайняла 7 позицію. Софія Голіченко та Артем Даренський показали 9-й результат у короткій програмі серед спортивних пар. Олександра Назарова та Максим Нікітін виявилися дев'ятими серед танцювальних пар, - пише видання.

Український фігурист Іван Шмуратко не виступив у чоловічому одиночному катанні, бо отримав позитивний тест на коронавірус.

Склад збірної України з фігурного катання:

  • Артем Деренський
    Максим Нікітін
    Іван Шмуратко
    Софія Голіченкова
    Олександра Назарова
    Анастасія Шаботова.