Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Україна поступається Росії дорогою у фінал футзального Євро-2022, не забивши пенальті за хвилину до кінця

Україна поступається Росії дорогою у фінал футзального Євро-2022, не забивши пенальті за хвилину до кінця
Фото: Євроспорт

В Амстердамі у півфіналі футзального Євро-2022 збірна України в напруженому поєдинку поступилася збірній Росії.

Фаворитом матчу вважалася збірна Росії, яка займає перше місце у рейтингу європейських збірних. Україна у ранзі найкращих команд восьма. До цього матчу росіяни на Євро-2022 перемогли у всіх іграх, а ось Україна насилу вийшла з групи, і у чвертьфіналі обіграла Казахстан 5:3.

Поєдинок розпочався з атак російської збірної та вже на 76-й секунді Україна пропустила м'яч. Гол вийшов курйозним. Соколов завдав несильного удару, але Ігор Корсун став на шляху польоту м'яча перед воротарем Кирилом Ципуном та рикошетом від нього м'яч влетів у наші ворота.

Після пропущеного голу наші стрепенулися, але за 10 хвилин назбирали п'ять фолів і кожне наступне порушення автоматично за правилами футзалу призводило до 9-метрового (пенальті, але з відстані на два метри далі звичайного). Тому Косенко обрав ризикову тактику і став випускати п'ятого польового гравця замість воротаря, що призвело до другого гола у наші ворота – м'ячем відзначився Афанасьєв.

Але дуже швидко наші скоротили перевагу – точний удар вдався Євгену Сірому. Допомогла підтримка трибун, де дуже здорово було чути українських уболівальників, які скандували "Україна, вперед" та ще одну дуже відому кричалку про Путіна. Диктор навіть просив припинити нецензурні висловлювання, що тільки підбурювало українських фанатів.

З рахунком 1:2 команди пішли на перерву. Друга половина почалася обережно та моментів було небагато. Але в середині тайму росіянам вдалася чудова комбінація, яку завершив голом "ножицями" Артем Ніязов – 1:3.

Після цього наші хлопці знову стали грати без воротаря з п'ятим польовим гравцем, і ця тактика принесла результат. На 35-й хвилині голом відзначився Данило Абакшин. Наші продовжили нагнітати та за 72 секунди до свистка заробили пенальті, який не реалізував капітан Петро Шотурма.