Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Головний тренер збірної України з біатлону: Снігу в Китаї немає, але обіцяють морози до -18

Головний тренер збірної України з біатлону: Снігу в Китаї немає, але обіцяють морози до -18
Фото: НОК України

Головний тренер жіночої збірної України з біатлону Урош Велепець розповів як Пекін зустрів команду, де вже 4 лютого стартує Олімпіада.

- Ми готувалися до того, що будуть жахливі умови, як у в'язниці. Все-таки Олімпіада має свої особливості, тим більше коли вона проходить у Китаї.

Ми були готові до того, що доведеться постійно перебувати в кімнатах і виходити лише на тренування. Але мушу сказати, що все виявилося трохи кращим.

Кімнати в олімпійському селі у нас чималі, що для Китаю рідкість, живемо по двоє. Поруч їдальня за 300 метрів. Щоправда, з кімнати без маски виходити не можна, і взагалі знімати її можна лише під час прийому їжі і коли спортсмен уже став на лижі.

Тести на коронавірус здаємо щодня вранці, перш ніж йти на сніданок. Є десять кабінок, у яких через віконце у тебе беруть скребок. Якщо у когось тест позитивний – через якийсь час результат приходить шефу місії, – передає "Трибуна" слова Велепця.

Також Велепець розповів, що на трасі лежить штучний сніг.

- На стадіоні ми вже провели достатньо комплексних тренувань зі стрільбою. Можу сказати, що траса не найважча. Найважче коло буде саме у дівчат – 2,5 кілометра.

Там є один затяжний підйом близько 600 метрів із невеликими переходами. Траса готова добре, близько метра штучного снігу. А крім траси снігу на околицях взагалі немає.

Щоправда, варто сказати, що дуже холодно – увечері, коли плануються старти, близько 18 градусів морозу. А вдень в обід досить комфортна температура - близько 7-8 градусів морозу.

Вітер є, але великих проблем не створить. На рубежі він стабільно дме з лівого боку, майже без поривів, - наголосив фахівець.

На Олімпійських іграх у Пекіні біатлоністи розіграють 11 комплектів нагород в індивідуальних перегонах та естафетах.

Змагальна програма у біатлоні відкриється 5 лютого змішаною естафетою 4×6 км. 7 лютого відбудеться індивідуальна гонка на 15 км у жінок, на день пізніше на старт 20-кілометрової індивідуальної гонки вийдуть чоловіки.

Після кількох днів відпочинку 11 лютого жінки пробіжать спринт на 7,5 км, чоловічий спринт на 10 км запланований на 12 лютого.

13 лютого стане найнасиченішим днем біатлонної програми Ігор - цього дня пройдуть одразу дві гонки переслідування у жінок та чоловіків.

15 та 16 лютого відбудуться чоловіча та жіноча естафети відповідно, 18 лютого чоловіки візьмуть участь у мас-старті на 15 км, а закриє програму жіночий мас-старт на 12,5 км – він запланований на 19 лютого.

Новини по темі: біатлон олімпіада-2022 Пекін