5 жовтня
Завантажити ще

Українські олімпійці розповіли про життя в Китаї: Є все – від перукарні до розваг

Українські олімпійці розповіли про життя в Китаї: Є все – від перукарні до розваг
Фото: facebook.com/olympicua

У Китаї на Олімпіаді 2022 є все для комфортного проживання. Про це розповів представник збірної України із санного спорту Антон Дукач, повідомила прес-служба Національного олімпійського комітету.

- Тут все є для комфортного проживання: від пральні та перукарні до тренажерного залу та різноманітних розваг. Можна перед стартами відволіктися та пограти у настільний теніс, шахи, шашки, більярд, настільний футбол тощо. За допомогою VR-окулярів можна спуститися з американських гірок, опуститися на дно океану або відлетіти в космос і навіть відчути себе музикантом. Також проводяться конкурси, де можна виграти різноманітні сувеніри, зокрема набір олімпійських значків або талісман зимових Ігор, - сказав 26-річний спортсмен зі Львова.

У НОК зазначили, що Дукач живе у Яньціні. За словами Антона, масковий режим у селищі діє скрізь, крім власної кімнати та їдальні. У номерах можна регулювати температуру.

Також 30 січня у НОК повідомили, що перші українські олімпійці приїхали для проживання у сам Пекін. У столиці Ігор-2022 мешкатимуть представники фігурного катання та шорт-треку. У Пекіні спортсмени житимуть по одному. Саночників у Яньцині розселили по двоє людей.

Третє місце проживання для спортсменів – селище Чжанцзякоу за 200 км від Пекіна. До цього селища заїхали біатлоністи – перші члени олімпійської збірної України, які приїхали до Китаю. Також тут житимуть представники фрістайлу, лижних перегонів, стрибків на лижах з трампліну, лижного двоборства. Біатлоністка Дарина Блашко розповідала, що у їдальні великий вибір страв, багато риби, м'яса. Житлова зона селища складається із дев'яти багатоквартирних будинків. На території знаходиться медичний центр, ліцензійний магазин сувенірів, культурні заклади.

Двомісні номери саночників. Фото: noc-rus.org

Двомісні номери саночників. Фото: noc-rus.org

Новини по темі: олімпіада-2022