Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
19 квiтня
Завантажити ще

Скелетоніст Владислав Гераскевич: Китай вимагає сплатити величезну суму грошей за ПЛР-тестування боб-саней

Скелетоніст Владислав Гераскевич: Китай вимагає сплатити величезну суму грошей за ПЛР-тестування боб-саней
Фото: НОК України

Український скелетоніст Владислав Гераскевич розповів, з якими труднощами зіткнувся при транспортуванні спорядження до Китаю.

"Наша команда зіштовхнулася із черговою проблемою на шляху до Китаю. Цього разу вона пов'язана з переправленням боб-саней, на яких змагатиметься Лідія Гунько.

Китайська сторона вимагає сплатити величезну суму грошей за ПЛР-тестування боб-саней та всіх речей, що знаходяться у контейнері, в якому все це прибуло до Китаю. Як ви думаєте, звідки братимуть мазок?" – написав Гераскевич в Інстаграмі.

Бобслєїстка Лідія Гунько розповіла, що вона не мала передсезонних стартів з цієї причини.

"Вийшло, що я взагалі не мала передсезонки через те, що не змогла спуститися в Пекіні (боб української команди не вдалося транспортувати до Китаю). Але все приходить із досвідом, і всього не передбачаєш. І, так, ходити трасою, поки інші катаються. Це буде непросто для нас. Адже майже всі, хто має ліцензії, вже мали досвід спуску. Тож максимально намагатимемося вивчити трасу. Сподіваюся, Влад (Гераскевич) допоможе, підкаже зі свого досвіду. Але, звісно, цього замало.

Коли ми туди потрапимо, то, безумовно, використовуватимемо всі тренувальні заїзди, які нам дадуть. Бо іншого вибору ми просто не маємо. Їх буде шість чи вісім, тобто не дуже багато. Але пробуватимемо максимально використовувати їх.

Головне – не захворіти зараз на коронавірус. Не хочеться виїхати до Пекіна, отримати позитивний тест і почути: «Їдьте додому». Це, мабуть, буде найбільший провал. Так що берегтимемо себе і зайвий раз не контактуватимемо з людьми. Це дуже важливо у ці два тижні", - підсумувала спортсменка.

Олімпійські Ігри-2022 у Пекіні стартують 4 лютого. Україну на Іграх представлять 45 спортсменів у 12 видах спорту.