Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Син Коломойського під новим ім'ям став віце-президентом київського "Будівельника"

Син Коломойського під новим ім'ям став віце-президентом київського
Фото: budivelnyk.ua

Колишній баскетболіст БК "Дніпро" Григорій Коломойський несподівано виявився у складі київського "Будівельника" - причому як у ігровому складі, так і у складі топ-менеджменту киян. Раніше про перехід Коломойського-молодшого до "Будівельника" не повідомлялося, про зв'язок баскетболіста з київським клубом стало відомо з привітання з днем народження, опублікованого прес-службою "Будки" 27 січня.

"Вітаємо з днем народження віце-президента «Будівельника» з баскетбольних операцій Ізраеля Коломойського. Бажаємо Ізраелю міцного здоров'я, натхнення та щоденних професійних успіхів. Удачі в баскетболі та поза ним! "- сказано у повідомленні під фотографією Коломойського-молодшого.

Ізраель – ймовірно, єврейське ім'я Григорія Коломойського. В іудейській традиції чоловіки його зазвичай одержують після обряду брит-мили (обрізання).

Раніше скромно, без додаткової реклами, Ізраель Коломойський з'явився у заявці клубу на сайті ФБУ як гравець. Ізраеля заявлено під номером 99. Датою приходу захисника до київського клубу позначено 25 січня 2022 року.

У серпні 2021-го повідомлялося, що Григорій Коломойський став гравцем хорватського клубу "Сонік-Пунтаміка". Після цього новин про баскетболіста не було. З хорватським клубом баскетболіст уклав угоду, розраховану на один рік.

На публіці востаннє батька та сина Коломойських бачили у вересні 2021-го на трибунах "Дніпро-Арени".

Григорій Коломойський з 2019 року виступав у складі "Дніпра", ставши з командою чемпіоном України у "карантинному" сезоні-2019/20, який не був дограний. Раніше захисник був гравцем ізраїльського "Маккабі" з Рішон-ЛеЦіона та виступав у NCAA за команду університету Клівленд Стейт (тут же з 2018 року навчався за спеціальністю "спортивний менеджмент").