Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Українські олімпійці перед Пекіном отримали інструкції: не повинні бути поряд, коли стоять спортсмени з Росії із прапором

Українські олімпійці перед Пекіном отримали інструкції: не повинні бути поряд, коли стоять спортсмени з Росії із прапором
Фото: instagram.com \lasitskene.maria

Міністр молоді та спорту Вадим Гутцайт повідомив, що проводив зустріч з українськими спортсменами та тренерами перед Олімпіадою-2022 у Пекіні. Йшлося про правила спілкування з російськими спортсменами, щоб уникнути скандалів, подібних до тих, які супроводжували літні Ігри в Токіо. Про це міністр розповів в інтерв'ю "Супільному" 24 січня.

- У нас була онлайн-зустріч з усіма спортсменами та тренерами про те, як поводитись у таких ситуаціях, коли будуть провокації, як це було на літній Олімпіаді. Всі спортсмени обізнані, вони знають, як поводитися в таких ситуаціях. Вони не повинні бути поруч, коли стоять спортсмени із Росії з прапором. Щоб вони не були разом, – наголосив Гутцайт.

На думку міністра, спортсмени мають це знати та розуміти.

– Ми над цим працювали. Після літньої Олімпіади не вперше зустрічалися зі спортсменами і це обговорювали, - сказав Гутцайт.

Олімпіада у Пекіні відбудеться з 4 до 20 лютого. Україну на Іграх представляють 45 спортсменів - склад делегації ТУТ.

Під час Олімпіади-2020 у Токіо в Україні вибухнув скандал після того, як стрибунка з Дніпра Ярослава Магучих (бронза у стрибках у висоту) сфотографувалася разом із переможницею змагань Марією Ласіцкене з Росії. Ярославу зняли з українським прапором, росіянку - з прапором ОКР (через допінг-скандал спортсменам із РФ заборонено використовувати на Іграх національну символіку, вони фігурують у протоколах як "олімпійські спортсмени з Росії", а не як збірна РФ). Могучих при цьому має військове звання – молодший сержант ЗСУ, а Ласіцкене – звання капітана Збройних сил РФ.