Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Першу ракетку світу Джоковича депортують із Австралії

Першу ракетку світу Джоковича депортують із Австралії
Фото: instagram.com/djokernole/

Федеральний суд Австралії відхилив апеляційну скаргу сербського тенісиста Новака Джоковича на повторне скасування візи. Тепер спортсмена мають депортувати із країни. Про це повідомляє " ВВС ".

- Колегія із трьох суддів на чолі з Джеймсом Оллсопом погодилася рішенням міністра у справах імміграції, який вважав, що видача візи невакцинованому від коронавірусу Джоковичу може спровокувати сплеск антиприщепних настроїв, - пише видання.

Як відомо, в Австралії діють коронавірусні обмеження, згідно з якими в'їзд до країни дозволено лише вакцинованим громадянам. Джокович щеплень не отримав, але стверджує, що вже перехворів на коронавірус.

5 січня в аеропорту спортсмену анулювали візу вперше. 10 січня суд скасував рішення про анулювання візи, Джоковича було звільнено і навіть провело тренування. 14 січня віза тенісиста була анульована вдруге. Це рішення ухвалив міністр імміграції Алекс Хоук, назвавши причинами – медичні підстави та «інтереси належного порядку».

Тепер Джокович депортують на батьківщину. Взяти участь у Відкритому чемпіонаті Австралії, що пройде з 17 по 30 січня у Мельбурні, тенісист не зможе. За кількістю виграних турнірів Великого шолома Новак зараз ділить перше місце з Роджером Федерером та Рафаелем Надалем: у всіх трьох – по 20 перемог. У разі перемоги в Австралії він міг стати найкращим тенісистом в історії.