Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

Захисник збірної України офіційно став гравцем "Евертону"

Захисник збірної України офіційно став гравцем
Фото: evertonfc.com

Клуб АПЛ із Ліверпуля «Евертон» оголосив про підписання захисника «Динамо» Віталія Миколенка. Про це 1 січня повідомили офіційні ресурси "синіх". Київський клуб також підтвердив цей трансфер.

Віталій підписав контракт до кінця червня 2026 року. Деталі угоди не розголошуються. 22-річний українець виступатиме під номером 19. Миколенко провів за «Динамо» 132 матчі, у яких забив 7 голів.

- Сьогодні настав день, коли я хотів би оголосити про мій новий етап у кар'єрі. Я залишаю свою рідну команду – київське «Динамо», в якому я був щасливий щодня, починаючи з академії до останнього матчу в футболці улюбленого клубу.

Мені хочеться подякувати всім тренерам, усім співробітникам клубу, президенту клубу Ігорю Суркісу і всім моїм партнерам у команді. І, звичайно, дякую Мірчі Луческу за його увагу, досвід і все, що він зробив для мене.

Подивитися цю публікацію в Instagram

Публікація від Everton (@everton)

Окрема подяка кожному вболівальнику «Динамо», всім, хто приходив на стадіон або підтримував мене та команду за його межами. Бажаю «Динамо» надалі лише перемог, трофеїв та удачі.
В мене як у гравця є великі футбольні амбіції. І тому дуже хочу спробувати себе у англійській Прем'єр-Лізі.

Для мене це виклик, нові відчуття, заряд емоцій. Ще раз дякую всій динамівській родині. Завжди пам'ятатиму вашу підтримку та любов, – написав Миколенко.

Екскиянин уже встиг дати інтерв'ю офіційному сайту «ірисок»:

- Мені було складно наважитися на це. Це великий крок у моєму житті, я вважаю, що маю далі зростати. АПЛ – великий стрибок у моєму кар'єрному зростанні. Сподіваюся, що допомагатиму команді. Намагатимуся все вбирати, як губка. Сподіваюся, що тренер допоможе мені, дасть впевненість та сили, щоб прогресувати. Щасливий бути у цьому клубі. Намагатимуся вигравати кожен матч у цій футболці. Мене турбує велика відповідальність перед уболівальниками. Я дивився кілька матчів на Гудісон Парк. Це неймовірні фанати, перед якими я відчуваю відповідальність, – зізнався Миколенко.

Віталій став дев'ятим українцем в АПЛ. До нього в Англію переїжджали Олексій Чередник, Олександр Євтушок, Олег Лужний, Сергій Ребров, Андрій Шевченко, Андрій Воронін, Олександр Зінченко та Андрій Ярмоленко.

Фото
Фото
01 Сiчня 202218:47