Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Земляки про Василя Ломаченка: Раді, що він прославив наше місто

Земляки про Василя Ломаченка: Раді, що він прославив наше місто
Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Увесь тиждень громадськість ламала списи, обговорюючи вчинок нашого чемпіона Василя Ломаченка. Після перемоги над Річардом Коммі боксер вийшов на ринг із прапором рідного Білгород-Дністровського, а не з прапором України. Ну і почалося...

"КП" в Україні" з'ясувала, що думають про вчинок спортсмена його земляки.

Простий хлопець

- Знаєте, наші люди які: коли в людини все добре - вони в друзях. А як тільки один раз програв, то одразу починають говорити багато поганого. Але я, як і всі земляки Ломаченка, пишаюся ним, люблю та поважаю у будь-якому разі. Для нас він найкращий, – каже мер Білгород-Дністровського Віталій Граждан. - Після програшу Теофімо Лопесу акерманці зустріли Василя, обклеївши півміста білбордами на його підтримку, і сказали: «Василю, ти для нас справжній герой! Ти для нас чемпіон! Програєш чи перемагаєш, ти наша людина з великої літери, герой України та патріот нашої держави». Думаю, у Василя все це відклалося, і він вирішив віддячити землякам й виніс на ринг прапор рідного міста, якому 2500 років.

За словами Граждана, Ломаченко завжди мав дуже велику підтримку у Білгород-Дністровському.

- Він постійно перед очима. Він спілкується із нашими мешканцями. У нього геть немає жодної корони. Він простий, нормальний акерманський хлопець, і за це його люблять мешканці нашого міста, – додав Віталій Граждан.

 

Мер Білгород-Дністровська разом із хокеїстом Ломаченком. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Мер Білгород-Дністровська разом із хокеїстом Ломаченком. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Грає у хокей у нападі

Василь Ломаченко - затятий рибалка. А ще іноді грає у нападі у місцевій аматорській команді у хокей.

- Я живу в Ізмаїлі, і наша команда зустрічалася із білгород-дністровською. У складі їхньої команди тоді грав Ломаченко. Він був вільний від тренувань, - розповіла нам журналістка з Ізмаїла Тетяна Бобровська. - Здається, він навіть закинув тоді пару шайб. Його, правда, тоді трохи помучили, бо всі хотіли з ним сфотографуватися.

Наразі обидві команди об'єдналися у збірну Бессарабії. І місцеві спортсмени сподіваються, що Василь Ломаченко увійде до складу збірної. Адже нині має для цього багато вільного часу.

Коли Вася приїжджає до рідного міста, то йде на рибалку. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Коли Вася приїжджає до рідного міста, то йде на рибалку. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

У школі міг і побитися

Василь Ломаченко здобував освіту у двох місцевих школах: у старших класах у №5, де батько Василя Анатолій Ломаченко працював учителем фізкультури. А у молодших класах – у школі №1.

Тут чемпіона добре пам'ятають, його фото - на Дошці пошани.

- У нас і сестра його Настуня закінчувала школу, і тато Анатолій Миколайович також, - каже директор школи №1 Неля Гончарова. - Вася любив іноді й побитися, доводилося заспокоювати. Він невисокий на зріст хлопчик був, але себе ніколи не дозволяв кривдити.

Він невисокий на зріст хлопчик був, але себе ніколи не дозволяв кривдити.

На жаль, бачать Василя в обох школах дуже рідко.

- Ми майже поруч із Василем живемо, буквально за рогом. Але рідко бачимося. Поговорити, поспілкуватись не виходить, - додала Неля Гончарова.

До речі, іменитих випускників у 1-ій білгород-дністровській школі й без сім'ї Ломаченків чимало.

– Нашу школу закінчив нинішній голова «Укрпошти» Ігор Смілянський. Я у Ігорьочка була класним керівником. Він оформляє нам підписку на навчальну літературу вже кілька років поспіль. А ще пошта випустила марку школи. Цього року буде зустріч випускників, виповнюється 30 років, як він закінчив нашу школу, – продовжує співрозмовниця. - Ще Вікторія Файнблат у нас навчалася – "Міс Україна". Допомагала нам із ремонтом, намагалася щось дати. Віктор Назаренко – генерал-полковник прикордонної служби. Був радником президента Петра Порошенка.

Звичайний номер у Loma Club Hotel коштуватиме 2800 грн/добу. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Звичайний номер у Loma Club Hotel коштуватиме 2800 грн/добу. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Бігав з Усиком біля Акерманської фортеці

Наталія Титова працювала класним керівником Василя Ломаченка з 6-го до 9-й класу, коли той навчався у білгород-дністровській школі №1.

- Батьківський контроль у сім'ї був на висоті. Тато на нього дуже впливав, контролював сина серйозно. Вася у житті такий само активний і рухливий, як і на рингу, енергії - не передати словами, - згадує Наталія Титова. - Але не розпещений. Любив справедливість. Ніколи не брехав, не виправдовувався, одразу зізнавався, якщо винний. Але те, що він був такий непосида, це йому певною мірою навіть заважало. Вчителі полюбляють учнів ідеальних, розмірених, а він не такий. Щоправда, з навчанням все йшло чітко, він навчався добре, завжди під контролем тата. Хоча у відмінники не рвався.

Вже тоді Ломаченко вірив, що стане чемпіоном.

- Бувало, посперечаємось через щось, а він каже: «Ось побачите, буду я олімпійським чемпіоном». Я відповідаю: "Подивимося!" Все ж таки я помилялася, – сміється педагог.

Наталія Тітова теж давно не бачила Василя Ломаченка. Востаннє - близько двох років тому.

- Вони разом з Олександром Усиком робили пробіжку біля Аккерманської фортеці. Там зручно, асфальт добрий. Два чемпіони. Вони такі завзяті хлопці. Діти захоплювалися. Гідні приклади для наслідування, - додала Наталія Титова. – Популярність боксу в нашому місті через них зросла значно. Діти – хто у клубі «Аккерман» займається, хто у сестри Василя.

ДО РЕЧІ

Живе в Лос-Анджелесі і веде бізнес на батьківщині

Судячи з Інстаграму Василя Ломаченка, більшість його останніх записів - це пости з Лос-Анджелеса. А Україна в нього поки що фігурує або у постах про рибалку, або пов'язана із бізнесом.

Ломаченко неодноразово постив фото та відео своїх трофеїв, здобутих на базі відпочинку "Дашкіни стави", що на річці Кучурган, приблизно за 140 кілометрів від Білгорода-Дністровського. Ціна риболовлі на хижу рибу там становить 450 гривень.

А ще серед постів Ломаченка чимало присвячених Loma Club Hotel. Це готельно-ресторанний комплекс у Затоці Будакська коса, Одеська область.

Доба в стандартному двомісному номері у цьому готелі коштуватиме простому обивателю 2800 гривень. А люкс із видом на море – 4400 гривень.

Ломаченко встановив прапор Білгород-Дністровського біля свого будинку в Каліфорнії. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/

Ломаченко встановив прапор Білгород-Дністровського біля свого будинку в Каліфорнії. Фото: instagram.com/lomachenkovasiliy/