Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
26 квiтня
Завантажити ще

Марлос відмовився прийти на прощальну зустріч із "Шахтарем"

Марлос відмовився прийти на прощальну зустріч із
Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

Донецький " Шахтар " свій останній до весни матч в УПЛ провів 11 грудня, і наступного дня, 12 грудня, офіційно пішов у відпустку. Перед цим гравці та тренери за традицією зібралися, щоб попрощатися з Марлосом, який покидає клуб, але сам винуватець урочистостей на зустріч не прийшов.

У результаті традиційну футболку з кількістю ігор за команду, яку в "Шахтарі" традиційно вручають тим, хто йде з клубу, нікому не віддали - колектив сфотографувався з нею, але без Марлоса.

За інформацією Footboom, Марлос хотів продовжувати ігрову кар'єру в "Шахтарі", однак йому не запропонували новий контракт, і футболіст образився. Марлос також не брав участі у матчі з «Олександрією» 11 грудня – Де Дзербі після гри сказав, що півзахисника травмовано.

У клубі дотримуються іншої версії. Спортивний директор гірників Даріо Срна нагадав прес-службі "Шахтаря", що Марлос сам виявив бажання покинути клуб.

– Марлос зробив дуже багато для «Шахтаря», у футболці якого він провів майже 300 матчів та допоміг виграти багато важливих трофеїв. Це великий гравець в історії «Шахтаря», і клуб йому дуже вдячний. На жаль, Марлос прийняв рішення покинути «Шахтар», про що сказав ще кілька місяців тому, і ми поважаємо його рішення, – зазначив Срна.

Даріо запевнив, що 12 грудня розмовляв з Марлосом, і той сказав, що йому дуже важко емоційно і складно уявити, що тепер він буде далеко від команди.

- Він збирався попрощатися з командою, але в останній момент просто не зміг приїхати і вибачився. Тому з його боку не було ігнорування – це просто людські емоції, які можна зрозуміти, – повідомив Даріо Срна.

У соцмережах та на офіційному сайті 12 грудня "Шахтар" офіційно оголосив про розлучення з Марлосом і подякував футболістові, який залишив помітний слід в історії клубу. Марлос перейшов до "Шахтаря" з харківського "Металіста" у 2014-му році. Разом з "гірниками" хавбек завоював 12 трофеїв - чотири титули в УПЛ, чотири Кубки України та чотири Суперкубки країни.

Загалом гравець провів за донеччан 287 матчів та забив 74 голи у всіх турнірах. Марлос є 11-м бомбардиром і входить до топ-25 гравців за кількістю поєдинків в історії клубу. Марлос має українське громадянство і провів за національну команду 27 матчів.