Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
Завантажити ще

"Зоря" відібрала очки у "Динамо" - прощай, лідерство! Прощавай, Аллах'яре!

Фото: Павло ДАЦЬКОВСЬКИЙ.

В останньому матчі 18-го туру УПЛ, який завершив сезон-2021, "Динамо" ненароком перекреслило всі свої успіхи з початку поточного чемпіонату УПЛ. Трагедії не трапилося, лише 1:1 з " Зорею " - але ця осічка коштувала киянам лідерства (а з першим місцем вони не розлучалися з самого старту турніру).

"Динамо" відкрило рахунок першим. Наприкінці першої половини результативним ударом відзначився Буяльський. Одразу після перерви луганчанам вдалося зрівняти гол на рахунку Аллахьяра Сайядманеша. Останні хвилини матчу пройшли в атаках "Динамо", та вирвати перемогу кияни не змогли.

Тепер до кінця лютого одноосібним лідером першості УПЛ буде "Шахтар" із 47 очками. У "Динамо" - 45. " Дніпро-1 " перезимує на 3-му місці з 40 очками, а "Зоря" залишилася четвертою - 36 очок. І киянам, і луганчанам є над чим подумати у міжсезоння. Динамівцям потрібно наздогнати "Шахтар", а "Зорі" тепер потрібно шукати заміну Аллахьяру, який зарекомендував себе помітним бомбардиром і в багатьох матчах "робив різницю" (11 голів та 7 асистів за 34 гри в УПЛ). Проте термін оренди добіг кінця, викупити гравця у "Фенербахче" луганчани не змогли (потрібно 3.5 млн євро), і тепер іранець залишає Україну - він навіть не повернувся до Запоріжжя після гри з "Динамо", яка стала для нього останньою.

Луганці обидва матчі цього тижня завершили з рахунком 1:1. Після гри з "Буде-Глімт" у коментарі до посту в клубному Інстаграмі "Зорі" прийшов Жозе Моуріньо, щоб подякувати українцям за боротьбу - нічия "Зорі" з норвежцями дозволила його "Ромі" фінішувати першою в групі Ліги конференцій. Тепер же в соцмережі луганчан із подяками можна йти Де Дзербі - непоступливість "Зорі" у грі з "Динамо" зробила його команду лідером.