Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
25 квiтня
Завантажити ще

На честь українця Іллі Ковтуна з'явився "іменний" елемент у спортивній гімнастиці

На честь українця Іллі Ковтуна з'явився
Фото: НОК України

Український гімнаст Ілля Ковтун отримав іменний елемент у вправах на паралельних брусах. Про це повідомила тренерка Ковтуна Ірина Надюк на своїй сторінці в Інстаграм.

- Ну що, мій хлопчику?! Щиро, тепер уже офіційно, вітаю тебе з твоїм іменним елементом у гімнастиці на паралельних брусах. Більшість канонів нами перекреслено, а тепер і назавжди вписано твоє прізвище у правила спортивної гімнастики, тепер є елемент «Ковтун». Хоча, звичайно, зовсім не таку групу складності ми розраховували. Щиро справжнє окреме дякую Максиму Вікторовичу Моргунову за елемент «Ковтун», бо саме Вашими руками діялися ці наші кроки, – написала Надюк.

Елемент складається з перевороту назад з упору на руках та повороту на чверть обороту до брусів. Вперше такий стрибок українцем був здійснений у кваліфікації 4-го етапу Кубка світового виклику 2021 року у Копері (Словенія). Новий елемент отримав складність "С" (третій за рівнем). За нього можна буде отримати 0,3 бали.

У жовтні 2021-го Ілля Ковтун став бронзовим призером чемпіонату світу у багатоборстві. Цього року Ковтун також ставав третім у багатоборстві на чемпіонаті Європи. А незадовго до того на першому юнацькому чемпіонаті світу Ковтун завоював дві медалі – командне срібло та бронзу у багатоборстві. Плюс зупинився за крок від медалі на брусах.

Іменні елементи у спортивній гімнастиці раніше отримали ще два українці: Петро Пахнюк на брусах та Ігор Радивилов в опорному стрибку.

Новини по темі: Спортивная гимнастика