Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
24 квiтня
Завантажити ще

Мораєс вперше з квітня зіграв за "Шахтар" та приніс перемогу над "Олександрією"

Мораєс вперше з квітня зіграв за
Фото: shakhtar.com

Донецький " Шахтар " щекотав нерви своїм шанувальником в останньому матчі перед зимовою перервою. Гірники були за крок (точніше, за два кроки) від того, щоб втратити лідерство прямо перед канікулами. Проте в Олександрії таки змогли здобути вольову перемогу 1:2.

У першому таймі команди голів не забивали. А у другій половині гравці "Олександрії" змогли відкрити рахунок. На 63-й хвилині після подачі з флангу відзначився Кожушко – 1:0. Гості змогли зрівняти вже за сім хвилин, шикарним голом відзначився Соломон, запустивши м'яч у дальню дев'ятку після усунення з флангу – 1:1. Причому ізраїльтянин з'явився на полі лише на п'ять хвилин раніше.

А наступна заміна Де Дзербі перевернула гру остаточно. На 77-й хвилині Мораєс вивів донеччан уперед, з'явившись на полі лише на 75-й хвилині. 34-річний нападник зіграв за донецький клуб уперше з 17 квітня, оскільки відновлювався після травми хрестоподібних зв'язок. Крім того, гравець вперше вийшов на поле при головному тренері Роберто Де Дзербі і відразу віддячив клубу за продовжений цього тижня контракт.

У результаті "гірники" зберегли переможний для себе рахунок та йдуть на зимову перерву у статусі лідера. Раніше " Дніпро-1 " розгромив фарм-клуб гірників, "Маріуполь" (0:3) та забезпечив собі третє місце у турнірній таблиці до самої весни. Найцікавіший матч 18-го туру відбудеться завтра: "Зоря" грає з "Динамо", і киянам доведеться попітніти, щоб наздогнати "Шахтар", від якого кияни відстають тепер на 3 очки. "Динамо" може потіснити з першого рядка "Шахтар", якщо переможе "Зорю" з різницею у два голи.