Array ( [0] => 2829 [1] => 2836 [2] => 2850 [3] => 2860 [4] => 2871 [5] => 2883 [6] => 2890 [7] => 2898 [8] => 2921 ) 1
0
1 травня
Завантажити ще

Жуніор Мораєс: "Люблю Україну і разом з усіма відчуваю біль війни та втрат"

Жуніор Мораєс:
Фото: ФК Шахтар

Натуралізований бразилець донецького "Шахтаря", який продовжив на пів року контракт із "Шахтарем", розповів, як це відчувати себе українцем.

- Коли я був маленьким, ні за що на світі не подумав би, що можу полюбити якусь країну, окрім Бразилії. Полюбити сильно та по-справжньому. Але після стількох років в Україні, після всього, що пережив тут, для мене бути українцем – це те саме, що бути бразильцем. У Бразилії я гордо говорю про те, що прийняв українське громадянство. Люблю Україну всім серцем і разом із усіма відчуваю біль війни та втрат.

Я був щасливий грати за збірну України. Пишаюся цим! Бачу, як футбол в Україні росте, як зростають футболісти. Шевченко прищепив команді ментальність переможців, за нього Україна грала у видовищний футбол, перемагаючи такі збірні як Португалія, Сербія, Іспанія. Мені дуже хотілося б, щоб після попадання у вісімку найкращих на Євро-2020 Україна пробилася на ЧС-2022. Шанси хороші., - розповів Мораєс в інтерв'ю журналу "Футбол".

34-річний нападник також розповів, хто краще знає російську мову у "Шахтарі".

- Коли прийшов до «Шахтаря», то найкраще говорив я. Але опинившись у бразильській роздягальні «Шахтаря», розслабився... А Марлос у цей момент піднатиснув у вивченні і заговорив краще. Але зараз, мені здається, чи хотілося б вірити, ми знаходимося на одному рівні.